O familie celebră de afaceriști, din Constanța, este aproape de câștigarea și celui de-al doilea proces intentat de către autorități, cu privire la un imobil pe care îl deține în stațiunea Mamaia și pe care proprietarul dorește să-l transforme într-un spațiu de cazare.
Afaceristul Tănase Cușu deține un chioșc în stațiunea Mamaia, construit pe un teren al Primăriei, pentru care plătește chirie și taxele aferente. În momentul în care și-a anunțat intenția de a cumpăra terenul și i s-a aprobat acest lucru, Asociația Constanța Altfel, împreună cu o altă persoană fizică au atacat în instanță hotărârea Consiliului Local ce îi permitea acest lucru, într-un dosar, iar într-o altă cauză Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL) a înaintat o acțiune în revendicare a terenului respectiv.
În primul dosar, în care Asociația Constanța Altfel a cerut anularea a două hotărâri ale Consiliului Local privind vânzarea directă a terenului, Curtea de Apel a dat verdictul final la finele lunii februarie a.c., când a respins definitiv acțiunea reclamanților, ca fiind formulată de persoane fără calitate procesuală activă.
În ceea ce privește cel de-al doilea dosar, în care ABADL are calitate de reclamant, împotriva Consiliului Local și a Municipiului Constanța, vineri, 19 mai a.c., instanța de fond, de această dată, s-a pronunțat tot în favoarea lui Tănase Cușu, prin respingerea acțiunii, din același motiv ca în primul caz.
„Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantei ANAR, prin ABADL, şi a reclamantului intervenient Statul Român, prin Ministerul Finanțelor. Respinge acţiunea formulată de reclamanta ABADL, însuşită de intervenientul Statul Român, prin Ministerul Finanţelor Publice, în contradictoriu cu pârâţii Municipiul Constanţa, prin Primar, şi Consiliul Local al Municipiului Constanţa, ca fiind formulată de o persoană lipsită de calitate procesuală activă. Admite cererea de intervenţie accesorie în interesul pârâţilor, formulată de intervenientul Cuşu Tănase. Respinge cererea intervenientului de obligare a reclamantei la plata cheltuielilor de judecată, ca nefondată. Obligă reclamanta şi reclamantul intervenient Statul Român, prin Ministerul Finanţelor Publice, în solidar, la plata către pârâtul Municipiul Constanţa a sumei de 13.987,50 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocaţial şi onorariu expert (…) Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Constanţa, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 19.05.2023“, se arată în încheierea de ședință de vineri.
Daniel ALBU
Citește și:
este Cusu, ce este Hristu??
L-ați băgat pe Mazăre la pușcărie? Uraaaa!
Mach…. …,mănâncă parizer pe scările de la autoservire dar e mare afacerist:))))