Agenţii economici au început să se mobilizeze, să împodobească oraşul Constanţa de sărbători: printre sponsori, şi Luxten

0
4378
Primele luminițe de sărbători. FOTO Valentin ISPAS

Orașul Constanța nu va avea iluminat festiv pe marile bulevarde, așa cum au fost obișnuiți constănțenii în ultimii ani de vechea administrație locală – cel puţin aşa au anunţat, recent, reprezentanţii Primăriei Constanţa. Motivul: nu sunt bani, iar licitaţia care fusese plănuită înainte de alegeri, pentru închirierea de ghirlande, a fost oprită chiar de către fosta administraţie locală.

„În acest an în oraș nu vor fi luminițe ca în ceilalți ani, pe bulevarde nu va fi nici o luminiță, nu sunt fonduri. O să fie împodobite cinci zone din oraș. În față la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, în Parcul Arheologic de la Primărie, în Piața de la Far, la Lumea Copiilor și în Parcul de la Gară. Vor fi niște brazi de 10-12 metri împodobiți, iluminați și cam atât. Este deocamdată un proiect, dar care se va face”, declara, pe data de 24 noiembrie, pentru Focus Press, Doru Iordache, consilier al primarului municipiului Constanţa.

Iată că între timp Primăria Constanţa a reconsiderat situaţia, transmiţând un apel către agenţii economici să fie solidari cu oraşul şi să contribuie la împodobirea acestuia de sărbători.

Până în prezent, au răspuns apelului 6 agenţi economici.

Agenţii economici vor împodobi bulevardul Tomis, până în zona Lupoiacă (montarea ghirlandelor a început deja şi este executată de către Luxten, firma despre care actualii reprezentanţi ai administraţiei locale spuneau că, în trecut, au încasat sume enorme de bani din această afacere cu beculeţe de sărbători); bd. Lăpuşneanu, între City Park Mall şi Dacia, parcul de la Teatrul de Stat. De asemenea, vor fi montaţi 5 brazi cu înălţime cuprinsă între 10 şi 12 metri: 2 în zona Far, unul în zona CET, unul la Poarta 6, unul în parcul de la Gară, lângă fântâna arteziană.

Vom reveni cu detalii.

A.C.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.