Agresoarea de 14 ani din Târgu Jiu, cercetată în trei dosare penale

1
481
SUrsa foto: RomâniaTV

Fata de 14 ani din Târgu Jiu, reţinută, apoi eliberată sub control judiciar, după ce a fost filmată când lovește cu sălbăticie o copilă mai mică decât ea, alături de alte trei fete, în timp ce un băiat filmează întreaga scenă, este cercetată în trei dosare penale. Fata este acuzată de lovire şi alte violenţe, dar şi tâlhărie. Între timp, au apărut noi imagini în care tânăra participă la o altă scenă violentă, dar poliţiştii din cadrul IPJ Gorj au chemat-o la audieri, scrie România TV.

Fata de 14 ani din Târgu Jiu, acuzată că, alături de alte adolescente, a bătut o fată de 13 ani, a fost pusă sub control judiciar de magistrați.

Poliţiştii din Gorj s-au autosesizat duminică după ce imagini cu patru fete care agresează o adolescentă au apărut în spaţiul public. În imaginile apărute în presă, victima este în genunchi, în timp alte patru adolescente o insultă, o scuipă şi apoi încep să o lovească cu pumnii şi cu picioarele, să o tragă de păr, trântind-o la pământ.

În urma verificărilor, agresoarele au fost identificate şi duse la audieri împreună cu părinţii.

După audieri, politiştii au decis ca una dintre fetele care au agresat o adolescentă de 13 ani să fie reţinută pentru 24 de ore. Fata este acuzată de infracţiunea de loviri sau alte violenţe.

Imediat după decizia poliţiştilor, tatăl agresoarei a suferit un șoc și a răbufnit în plâns: “Este vinovată, mă pun în postura părinților fetelor lovite, dar să fie băgată în arest e prea mult, o va afecta pe viitor, însă nimeni nu s-a gândit la asta”, a spus bărbatul printre lacrimi.

“Sunt alții cu săbii care au intrat peste oameni și nu le-a făcut nimeni nimic. A avut acest anturaj de două luni. Soția mea a fost izolată la serviciu în mai multe rânduri, câte două săptămâni, iar eu la serviciu…Am fost îngrădiți de acest drept de a sta lângă copiii noștri și iată consecințele. Știu că a fost o greșeală, dar nu este tocmai în regulă să fie băgat un copil în arest. Este ceva ce nu poți să vezi, mă pun și în postura părinților fetelor lovite care, poate sunt mult mai căzuți decât mine. Mă duc eu în locul ei…A cunoscut aceste fetițe de două luni, este vinovată și ea, chiar nu vreau să-i iau apărarea, însă un copil la 13-14 ani poți avea încredere în el, nu te gândești că ar putea face așa ceva. Dar să fie băgată în arest e prea mult, o va afecta pe viitor, însă nimeni nu s-a gândit la asta. Poate am greșit noi ca părinți undeva, vreau să îndreptăm greșeala, dar fiica mea mai are dreptul la încă o șansă în viață. Și polițistul a vrut el să dea exemplu în țară să aresteze copilul ăsta de 14 ani”, a spus bărbatul vizibil afectat.

Ulterior, magistraţii au decis ca adolescenta să fie eliberată din arest şi pusă sub control judiciar. 

Sursa: RomâniaTV

1 COMENTARIU

  1. Sa stea la racoare, poate asa va intelege ca nu e bine ce a facut. Iar parintii..care au educat-o astfel, sa vada daca mai pot imbunatati ceva in educatia fetei lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.