Agresorul care a băgat în spital, în comă profundă, un minor de 15 ani, plasat sub control judiciar

0
2080
Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța

Tânărul care a băgat în spital un minor de 15 ani, joi seară, victima fiind internată în comă profundă, a fost plasat sub control judiciar. Procurorii au decis că acesta nu reprezintă un pericol public, așa că l-au lăsat în libertate.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, sâmbătă, 20.02.2021, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a luat măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 zile, faţă de inculpatul D.N.C., în vârstă de 19 ani, cercetat pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală.

În concret, în urma probatoriului administrat, în sarcina persoanelor anchetate se rețin următoarele:

În data de 18.02.2021, în jurul orelor 18:30, în zona Parcului Far din Constanța, pe fondul unei stări conflictuale cu persoana vătămată P.I.N., în vârstă de 15 ani, numitul D.N.C. a exercitat acte de violenţă fizică asupra acesteia, în sensul că a lovit-o cu pumnul în zona feţei, acţiune care a determinat căderea acesteia  la sol şi lovirea în zona extremităţii cefalice, aspect ce i-a provocat leziuni traumatice care au necesitat un număr de 50-55 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare şi care i-au pus viaţa în primejdie.

Cercetările vor fi efectuate în continuare de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Poliţiei Municipiului CONSTANŢA,sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispusă o soluţie în cauză faţă de inculpat, potrivit comunicatului Parchetului.

Procurorii nu au explicat și motivul pentru care au luat această măsură preventivă, a controlului judiciar, care se aplică, în general, persoanelor care nu reprezintă pericol public, ori, în cazul de față, nu numai că agresorul a băgat un copil în spital, în comă profundă, dar i-a amenințat și pe ceilalți copii, martori oculari, că dacă spun ceva, se întoarce după ei.

De remarcat că această speță seamănă izbitor de mult cu cea de la Mangalșia, din urmă cu un an, când un adolescent de 14 ani a fost bătut, într-un mod identic, de un băiat mai mare, fiind internat în spital în stare comatoasă. Și în acel caz, agresorul a fost plasat sub control judiciar, însă, după o săptămână, victima a decedat, iar agresorul a fost arestat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.