Ajutoare de urgență pentru 470 familii și persoane singure

0
83
sursa foto: https://psmag.com

Guvernul a anunţat, după şedinţa de marţi, 4 februarie, că 470 de familii și persoane singure aflate în situaţii critice vor primi ajutoare de urgență în valoare de 1.647.800lei. Decizia a fost luată  în baza anchetelor sociale efectuate de agențiile județene pentru plăți și inspecție socială.

Hotărârea stabilește că 344.500lei ajung la 59 familii și persoane singure din județele Alba, Bacău, Botoșani, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Dolj, Hunedoara, Iași, Neamț, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Vâlcea, Vrancea și municipiul București, care se află în situații de necesitate cauzate de incendii care au afectat atât locuințele, anexele gospodărești, cât și bunurile de folosință îndelungată, astfel că acestea se confruntă cu diverse probleme socio-materiale și de locuit, inclusiv cu probleme grave de sănătate, motiv pentru care se află în imposibilitate ca din veniturile proprii să-și poată repara locuințele.

Totodată, 1.283.500lei vor fi acordați pentru 407 familii și persoane singure din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și municipiul București care au probleme grave de sănătate sau se află în situații deosebite care pot conduce la riscul de excluziune socială.

Ajutoarele de urgenţă aprobate de Executiv vor fi suportate din fondurile prevăzute cu această destinaţie în bugetul Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.