Al patrulea caz de infectare cu noua tulpină SARS-CoV-2, confirmat oficial în România: un bărbat din Suceava care a călătorit în Marea Britanie

0
34
Probe detectare COVID-19

Un nou caz de infectare cu noua tulpină SARS-CoV-2 din Marea Britanie, denumită B.1.1.7: un bărbat în vârstă de 39 de ani, din județul Suceava, care a revenit în Romania din Marea Britanie pe data de 5 ianuarie 2021. Este al patrulea caz confirmat oficial până acum în România.

Bărbatul se afla în carantină la domiciliu, după revenirea în țară, în momentul în care a devenit simptomatic. El a fost testat pozitiv pe data de 9 ianuarie a.c., în Compartimentul de Primire Urgente din Rădăuți, după care a fost internat în Spitalul Orășenesc Siret, iar din 11 ianuarie în Spitalul Județean Suceava, unde a rămas internat până pe data de 22 ianuarie a.c. Pe data de 24 ianuarie 2021, pacientul s-a reinternat în Spitalul Județean, la Secția de Boli Infectioase, unde se află și în prezent pentru investigații și tratament.

Ancheta epidemiologică în acest caz a fost realizată de Direcția de Sănătate Publică din Suceava. Patru contacți direcți ai bărbatului se află în carantină, sub supraveghere. Ancheta epidemiologică în acest caz a fost realizată de Direcția de Sănătate Publică din Suceava, iar secvențierea probelor s-a făcut la Institutul Cantacuzino.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.