Alba – neagra, sportul verii pe litoral

0
169
Jocul de alba - neagra te poate lăsa fără bani în doar câteva minute. FOTO GJM Tomis

Tot mai des, pe litoral, oamenii legii depistează în stațiuni practicanți ai jocului de noroc de genul alba – neagra. Ultimii doi „sportivi“ au fost scoși din joc de către jandarmii Grupării Mobile „Tomis“ în Costinești, stațiunea cea mai frecventată de aceștia.

Luptătorii Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis“ Constanța au surprins în seara de 18 august în jurul orei 21.30, în apropierea Haltei Schitu din staţiunea Costinești, o persoană care învârtea de zor pe o măsuţă, trei pahare metalice. În interiorul unui pahar se afla o biluţă din burete. În public se afla și un complice care paria sume de bani şi care mai mereu ghicea în ce cutie se afla biluţa norocoasă, „câștigând“ sume mari de bani. Cel de la măsuţă, „creierul acţiunii”, supărat şi nervos că mai tot timpul pierde, îi invita şi pe cei din jur să joace.

Din păcate unii turişti au căzut în plasa acestora, unul dintre ei fiind un tânăr de 23 ani din Bucureşti, care le-a povestit jandarmilor că în cinci minute a lăsat la masă suma de 200 lei. Deschiderea a fost de 10 lei, a câştigat, au trecut la 50 lei şi surpriză, iar a câştigat. Când s-a trecut la 100 lei, acesta a pierdut de fiecare dată. Din fericire pentru el şi-a recuperat întreaga sumă de bani cu ajutorul jandarmilor.

„Pe lângă cei doi, se mai adaugă grupului cel puţin un alt „susţinător”, care stă la mică distanţă de aceștia și dă alarma când în zonă îşi fac apariţia echipajele de ordine publică. De obicei, se amplasează strategic, caută să aibă două căi de scăpare, pentru a putea să dispară cât mai repede“, au precizat reprezentanții GJM Tomis.

Asupra primului individ, jandarmii au găsit suma de 395 lei. Persoanelor în cauză, jandarmii le-au întocmit actele de constatare pentru fapta de organizare de jocuri clandestine în scopul obținerii unor venituri. Cei doi, în vârstă de 51, respectiv 46 de ani au fost predați la Poliția Costinești pentru continuarea cercetărilor.

Două ore mai târziu, jandarmii au depistat pe faleza Soarelui din Costinești o altă persoană de 44 ani, practicant al aceleluiași „sport“. Asupra acestuia, jandarmii au mai găsit și suma de 275 lei. Și acesta a fost predat polițiștilor pentru continuarea cercetărilor.

Pentru a nu fi victimele acestor persoane, Jandarmeria Constanţa recomandă să evitaţi să vă lăsaţi atraşi în astfel de jocuri de noroc neautorizate, care se desfăşoară în plină stradă, sub pretextul unui fals câştig de bani.

Cătălin SCHIPOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.