Alegeri anticipate în Kazahstan, pentru desemnarea viitorului președinte. Martin: Pentru prima oară, în cursa electorală s-au înscris și două femei

0
44

Kazahii s-au prezentat la urne. Duminică, 20 noiembrie a.c., au avut loc alegeri prezidențiale anticipate în Republica Kazahstan, pentru desemnarea viitorului președinte, din rândul celor 6 candidați înscriși pentru funcția de viitor lider al țării din Asia Centrală. Pentru prima oară în istoria Kazahstanului, în cursa electorală s-au înscris și două femei.

Având în vedere provocările geopolitice globale semnificative, votul nu este important doar pentru Kazahstan, ci și pentru comunitatea internațională în ansamblu.

Pentru Kazahstan, România este principalul partenerul economic din Europa de Sud-Est.
Între țara noastră și Republica Kazashtan există relații diplomatice de 30 de ani. În toată această perioadă, cele două state au obținut succese semnificative în toate domeniile, prioritară fiind cooperarea în sectorul energetic.

În România, cetățenii kazahi au votat pentru alegerile prezidențiale la Secția de Votare nr. 299, la Ambasada Republicii Kazahstan În cursul zilelor de luni și marți sunt așteptate rezultatele alegerilor pentru noul președinte, pentru noul Kazakhstan!”, a precizat Corina Martin, consulul onorific al Republicii Kazahstan la Constanța.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.