Alegeri locale: ce spun candidaţii PNL care au învins primari PSD în judeţul Constanţa

0
500

Alegerile locale din data de 27 septembrie a anului curent au venit cu schimbări majore în județul Constanța. În primul rând, liberalii au ”detonat” tradiția social-democrată instaurată de 20 de ani în urbea de la malul mării, iar senatorul Vergil Chițac, candidatul PNL, a câștigat alegerile, ocupând pentru următorii patru ani fotoliul de primar al municipiului Constanța. A obţinut 28,48%, reprezentând 27.571 de voturi, din cele 96.781 exprimate.

Liberalii au pierdut nouă primării constănțene, între care două în favoarea Partidului Mișcarea Populară, Costinești, respectiv Corbu, însă PNL a depus contestaţii.

Precizăm că la Costinești votul a fost întrerupt două ore din cauză că buletinele de vot fuseseră tipărite greșit.

Cu toate acestea, liberalii au ieșit învingători în alte unități administrativ teritoriale, între care Lipnița (Nicolae Florin Dinu), Ion Corvin (Tudorița Floros), Rasova (Mihalache Neamțu), Ciocârlia (Ionuț Șerbu) și Murfatlar (George Cojocaru).

Tudorița Floros, de la Ion Corvin, a declarat, pentru Focus Press, că în mare parte se aștepta să câștige Primăria, iar la Consiliul Local a obținut, în urma repartizării, doar cinci consilieri din 11, și probabil cu consilierul de la USR-Plus va crea majoritatea în consiliu.

La Ciocârlia, primarul Ionuț Șerbu ne-a prezentat structura Consiliului Local, care este compusă din șase consilieri PNL, șase consilieri PSD și un consilier PMP.

Consiliul Local de la Lipnița este compus din opt consilieri liberali, obținând majoritate, patru consilieri social-democrați și doi din partea Pro România:”Am câștigat detașat la Lipnița și voi merge să stau de vorbă cu cetățenii, așa cum am făcut în precampanie și campania electorală, pentru că locuitorii din Lipnița au nevoie de un primar implicat și care să le cunoască problemele reale, stând de vorba cu ei și printre ei zilnic”, a spus, pentru Focus Press, primarul ales Nicolae Florin Dinu.

La Murfatlar scaunul de primar va fi ocupat de către George Cojocaru, care a câștigat și majoritatea în Consiliul Local cu 10 consilieri liberali, din 17, 5 fiind de la PSD și 2 de la PMP.

Acesta a declarat pentru Focus Press că se aștepta să câștige alegerile și să ocupe astfel funcția de primar al orașului Murfatlar, dat fiind rezultatele sondajelor efectuate la nivelul comunității încă din luna ianuarie a anului curent.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.