Alegeri parlamentare în Rusia: Partidul lui Putin, Rusia Unită, obține 38,57% din voturi -rezultate preliminare

0
48
Vladimir Putin

Partidul președintelui Vladimir Putin, Rusia Unită, s-a clasat pe prima poziție la alegerile de trei zile pentru Duma de Stat, iar Partidul Comunist pe locul 2 cu 25.17% din voturi, potrivit rezultatelor preliminare, după ce Kremlinul a înlăturat candidații opoziției. Secțiile de vot s-au închis în toate regiunile Rusiei, după trei zile de vot , în timp ce prezența națională la vot la ora 19.00 era de 45.15%, potrivit Șefei Comisiei Electorale Centrale, care a confirmat 12 cazuri de voturi multiple la nivel național, în ciuda informațiilor și imaginilor care au arătat că fraudele au fost extinse și nu doar izolate, relatează Reuters, AFP și Moscow Times.

Cu doar 9% din buletinele de vot numărate la nivel național, Comisia Electorală Centrală a declarat că Rusia Unită a câștigat 38,57% din voturi.

Separat, un exit-poll realizat de INSOMAR și publicat de agenția de știri RIA din Rusia a prezis că Rusia Unită va câștiga alegerile parlamentare cu puțin peste 45% din voturi.
Partidul a câștigat puțin peste 54% din voturi în 2016, ultima dată când au avut loc alegeri parlamentare. De atunci, s-a confruntat cu o scădere a popularității sale, pe fondul scandalurilor de corupție, al nivelului de trai în scădere, dar și a operațiunilor masive de represiune a criticilor Kremlinului din ultimii ani.


Rezultatele parțiale au arătat că Partidul Comunist a obținut 25,17% din voturi, urmat de partidul naționalist LDPR cu 9,6%. Aliații criticului Aleksei Navalnîi i-au îndemnat pe ruși să urmeze strategia sa de vot inteligent, care echivalează cu sprijinirea candidatului cu cele mai mare șanse să învingă Rusia Unită într-un anumit district electoral.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.