Alegeri prezindențiale SUA: Nu există nicio dovadă că s-ar fi pierdut sau modificat voturi, spun mai multe autorități implicate

0
142
sursa foto: Profimedia Images

Situație tot mai tensionată în ceea ce privește alegerile prezidențiale din America. Mai multe autorităţi americane implicate în gestionarea procesului electoral au declarat joi, 120 noiembrie a.c., într-un comunicat comun, la mai mult de o săptămână de la alegerile prezidenţiale, că nu s-a găsit „nicio dovadă” că ar exista buletine de vot pierdute sau modificate și sisteme de vot piratate, relatează AFP, preluată de Agerpres.

„Alegerile din 3 noiembrie au fost cele mai sigure din istoria Statelor Unite”, au declarat aceste autorităţi locale şi naţionale responsabile cu securitatea scrutinului, între care agenţia pentru securitate cibernetică şi a infrastructurilor (CISA), care este subordonată Departamentului Securităţii Interne.

„Nu există nicio dovadă a faptului că un sistem de vot a şters, a pierdut sau a schimbat buletine de vot sau că a fost piratat în vreun fel”, se arată în comunicat.

„Deşi ştim că procesul nostru electoral face obiectul a numeroase afirmaţiii nefondate şi campanii de dezinformare, vă putem asigura că avem încredere absolută în securitatea şi integritatea alegerilor noastre”, au subliniat autorităţile electorale.

Preşedintele în exerciţiu Donald Trump a transmis pe Twitter, joi, acuzații nefondate potrivit cărora un sistem de vot numit Dominion a „şters” 2,7 milioane de voturi în favoarea sa în toată ţara, alocând în schimb sute de mii de voturi rivalului său democrat Joe Biden, în Pennsylvania şi alte state. Twitter a plasat imediat un avertisment la această postare că afirmațiile despre existența unor fraude la vot sunt neprobate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.