Alegeri SUA. Un român în Chicago: „Ca la noi, când a trebuit să alegem între Iliescu și Vadim”

0
203
sursa foto: Profimedia Images

Un român care trăiește în Chicago, al treilea oraş american ca număr de locuitori, laurențiu Vlada declarat pentru stirile ProTv că votat la alegerile din SUA cu Donald Trump, dar nu pentru că este un fan al acestui președinte republican.

Laurențiu a spus că a votat cu Trump doar pentru că democrații lui Joe Biden au o direcție politică „prea mult spre stânga”.

„Pe mine nu m-a convins Trump personal, pentru că nu pot să spun că îmi place de Trump ca și persoană. În același timp (…) îmi vine greu să votez pentru ceea ce văd eu la democrați o mișcare spre stânga. Prea mult spre stânga. Și de acolo e votul meu pentru Trump, de fapt”, a spus Laurențiu la Știrile Pro TV.

De altfel, pentru că nu a fost convins din punct de vedere politic de niciunul dintre cei doi candidați, Laurențiu a făcut o comparație cu scrutinul electoral din România anului 2000, când Ion Iliescu a fost votat chiar și de către cei care îl criticau la acea vreme, de teamă să nu iasă președinte Corneliu Vadim Tudor, considerat un extremist de dreapta.

„Dacă ne gândim, așa, putem să facem o comparație, cum ar fi alegerea în România, când a trebuit să alegem între Iliescu și Vadim, dacă vă aduceți aminte”, a mai spus Laurențiu Vlad, un român stabilit în SUA, notează stiridiaspora.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.