Alegerile au fost contestate de PMP, PNL, PER și USR-PLUS. Astăzi se soluționează cererile lor

0
975
Ștampilă de vot pentru alegeri. FOTO Cătălin SCHIPOR

Până ieri (28.09.2020), înainte de termenul limită, au fost depuse contestații de către reprezentații P.M.P., P.N.L., P.E.R. și U.S.R.-P.L.U.S., cu privire la alegerile locale din municipiul Constanța, orașul Techirgiol, comunele Siliștea, Costinești și Cumpăna, dar și cu privire la alegerile pentru Consiliul Județean Constanța.

În ceea ce privește procesul electoral, au fost depuse mai multe contestații cu privire la alegerile de la malul mării, venite în termen (28.09.2020, ora 24.00), care au vizat numărarea și exprimarea voturilor.

„S-a solicitat reverificarea voturilor nule la nivelul anumitor circumscripții din județ. Este vorba de circumscripțiile Techirghiol, Siliștea, Constanța și Cumpăna. De asemenea, mai avem din partea P.M.P. o solicitare pentru Costinești, ca voturile care au fost exprimate până la momentul înlocuirii buletinelor de vot cu cele republicate, să rămână valabil exprimate și să nu fie considerate voturi nule – în ceea ce privește primarul, așa cum știți, au fost incidente. Este vorba de un număr de 207 voturi la una dintre secțiile de votare (413) și 209 la altă secție de votare (419). Urmează să decidem ce se întâmplă cu aceste voturi“, a declarat Gabriela Ghervase, locțiitorul Biroului Electoral Județean Constanța.

Președintele Organizației Județene a P.M.P. Constanța, Claudiu Palaz, ne-a explicat că a depus contestația în ziua alegerilor, după ce au fost înlocuite buletinele de vot greșite cu cele republicate, pentru primarul comunei Costinești. Altfel, după închiderea urnelor, acestea ar fi putut fi considerate nule, dar răspunsul la contestația sa este că voturile de pe buletinele tipărite greșit sunt considerate valabil exprimate.

Candidatul P.N.L., Vergil Chițac a solicitat renumărarea voturilor nule de la circuscripția Cumpăna, iar P.E.R. a solicitat renumărarea voturilor nule din toate birourile de circumscripție electorală de pe județul Constanța. U.S.R.-P.L.U.S. a solicitat același lucru pentru secțiile de votare din orașul Techirgiol.

„Urmează ca noi să decidem, la nivel de Biroul Electoral Județean (B.E.J.), care va fi soluția cu privire la aceste contestații. Ele vor fi soluționate azi (29.09.2020 – n.r.)“, a mai declarat Gabriela Ghervase.

Este posibil ca și alte contestații să fi fost depuse la Biroul Electoral Central, chiar cu privire la buletinele greșit tipărite de la Costinești (pentru ca acestea să fie anulate) și cu privire la alegerile locale din Mangalia. Până la această oră, însă, B.E.J. nu are cunoștință de acestea.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.