Alertă: Înghețată cu urme de 2-Cloroetanol. Atenție consumatori!

0
388

Pentru a veni în sprijinul consumatorilor, InfoCons pune la dispoziția acestora alertele în timp real cu privire la rechemarea produselor de la comercializare. Motivele rechemării, lista cu producătorii, categoria de produse ce fac obiectul rechemării, dar și lista cu magazinele din care a fost rechemat produsul poate fi regăsită pe site-ul asociației.

În această săptămână, a fost rechemat de la comercializare produsul tip înghețată Haagen Dazs din cauza detectării unor urme de 2-Cloroetanol (2CE), într-un lot specific din înghețata menționată. Această acțiune a fost demarată ca urmare a unor investigații prin care s-a stabilit că  sursa neconformității este un furnizor individual, limitându-se la anumite date de consum ale anumitor produse din lotul în cauză.

Mai mult, investigațiile întreprinse de producător referitoare la cauza principală a problemei de neconformitate au arătat că nivelurile de urme de 2- Cloroetanol ( 2CE) pot fi depistate la un ingredient asigurat de unul dintre furnizori. Nivelurile indicate în urma investigației depășesc cu puțin limitele de detecție analitică.

Produsele care au făcut obiectul rechemării din această săptămână sunt:

-BELGIAN CHOCOLATE 8X460ML cu TMV 30/03/2023;

-MACADAMIA NUT BRITTLE 8X460ML cu TMV 04/04/2023 si 21/04/2023;

-COOKIES & CREAM 8X460ML cu TMV 22/04/2023;

-MACADAMIA NUT BRITTLE 24X95ML cu TMV 24/04/2023;

-BELGIAN CHOCOLATE 24X95ML cu TMV 07/04/2023.

Sfaturi pentru consumatori:  

-Solicitați întotdeauna bonul fiscal pentru a putea face o reclamație eficientă!

-În cazul în care ati achiziționat produsele ce fac obiectul rechemării, nu ezitați să le returnați sau să cereți rambursarea contravalorii în baza bonului fiscal.

-Aveți posibilitatea de a cere contravaloarea deplasării în vederea recuperării daunelor materiale.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.