Alexandru Iordan a lăsat Prefectura Tulcea pentru Parlamentul României

0
586
Prefectul Județului Tulcea, Alexandru Cristian Iordan. FOTO Cătălin SCHIPOR

Prefect în plină vreme de pandemie, liberalul Alexandru Iordan a ales să renunțe la a reprezenta guvernul în teritoriu pentru a candida la alegerile parlamentare. Acesta se regăsește pe lista de candidați la Senatul României a PNL filiala Tulcea.

Aflat la al doilea mandat de prefect al județului Tulcea, Alexandru Iordan a decis că poate mai multe din postura de parlamentar. Nominalizarea pe lista de parlamentari a avut loc în cadrul Comitetului Director Județean al Partidului Național Liberal – filiala Tulcea.

„Este prima dată, după 18 ani de activitate în cadrul Filialei Tulcea a Partidului Național Liberal, când sunt propus pentru o funcție de parlamentar al României, fapt pentru care țin să le mulțumesc colegilor pentru încrederea acordată.

În această dimineaţă am ales să cer primului ministru al României, domnul Ludovic Orban, încetarea exercitării funcţiei de prefect al judeţului convins de faptul că mi-am făcut pe deplin datoria faţă de cetăţenii judeţului în cele 10 luni de la numirea mea în funcţie. Las în Instituţia Prefectului Judeţul Tulcea o echipă ce şi-a dovedit competenţa şi de asemenea un grup de şefi de instituţii care au gestionat cu responsabilitate – şi cred că o vor face şi în continuare – acţiunile de combatere a răspândirii virusului SARS COV 2, oameni pentru care am un respect deosebit.

Ţin să îi asigur pe toți locuitorii județului, că toată experiența profesională și politică acumulată în toți acești ani, va fi folosită pentru dezvoltarea județului. Din păcate, există un mare decalaj între resursele naturale din județul nostru și dezvoltarea economică, iar pentru a reduce acest decalaj este nevoie de o clasă politică implicată care să legifereze în favoarea cetățeanului și a bunăstării acestuia. Cu două mandate de Prefect al județului Tulcea, cunosc problemele cu care ne confruntăm. Cred că prin inițiative legislative adecvate la realitățile județului, în mod transparent şi implicând cetățenii sau părțile interesate (agenţi economici sau autorități publice) putem schimba în bine viața noastră“, a transmis fostul prefect al județului Tulcea.

În locul lui Alexandru Iordan a fost numită prefect Teodora Giurgiuvanu (până la data numirii inspector ITM şi consilier local).

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.