Alexandru Manda a fost desemnat Tânărul European al Anului 2021

0
169
Constantin-Alexandru Manda. FOTO Facebook

Fostul președinte al Asociației Elevilor din Constanța și coordonator al proiectului Școli curate, Constantin-Alexandru Manda a câștigat premiul Tânărul European al Anului 2021.

Fundația Schwarzkopf acordă în fiecare an, împreună cu Parlamentul European al Tinerilor, premiul „Tânărul european al anului”. Cu această ocazie, sunt nominalizați tineri cu vârsta cuprinsă între 18 – 26 de ani, care militează pentru o societate europeană pluralistă, deschisă și solidară sau luptă împotriva nedreptăților și a tuturor formelor de discriminare pentru a face din Europa un loc mai bun.

„În această dimineață, Schwarzkopf-Stiftung Junges Europa și Forumul European de Tineret m-au anunțat drept câștigător al distincției Tânărul European al Anului 2021. Accept acest premiu cu profundă recunoștință și îl dedic tuturor oamenilor alături de care am lucrat în ultimii 7 ani pentru a face o schimbare reală în sistemul educațional românesc și pentru a promova accesul liber la o educație de calitate pentru fiecare copil. Fără echipele alături de care am lucrat, rezultatele obținute de-a lungul timpului nu ar fi putut fi posibile. Povestea nu se oprește aici – investiția în educație este o investiție în viitor, singura șansă pentru a pune punct decalajelor sociale dintre comunități“, a transmis Constantin-Alexandru Manda pe pagina sa de Facebook.

Fundația Schwarzkopf-Stiftung Junges Europa a fost înființată la Hamburg în 1971 de văduva lui Heinz Schwarzkopf, Pauline Schwarzkopf, potrivit Wikipedia. De atunci, fundația a organizat numeroase evenimente de educație politică pe probleme de politică europeană. În 2004, fundația a preluat și gestionarea nivelului internațional al Parlamentului European pentru Tineret.

După ce un raport istoric comandat de fundație a arătat că Heinz Schwarzkopf era membru al SS , consiliul fundației a decis la sfârșitul anului 2008 să schimbe numele fundației în „Fundația Schwarzkopf Young Europe”. Statutul a fost extins pentru a include scopul combaterii extremismului de dreapta, rasismului și antisemitismului.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.