Alexandru Mazăre și-ar putea petrece sărbătorile acasă

0
441
Alexandru Mazăre, sursa foto: Adevărul

Fostul parlamentar de Constanța, Alexandru Mazăre, împreună cu alți condamnați de același ”calibru” speră să primească clemență din partea judecătorilor, pentru condamnările primite în dosare renumite.

 Alexandru Mazăre, fost parlamentar de Constanța, fratele fostului primar Radu Mazăre, ar putea ieși de după gratii în cazul unei soluții favorabile și s-ar putea bucura de sărbători în libertate, asta dacă judecătorii vor permite acest lucru, potrivit evz.ro.

În schimb, situația stă puțin diferit în cazul lui Liviu Dragnea și Alina Bica, chiar dacă cei doi se află în libertate. Liviu Dragnea speră să obțină de la magistrați o decizie în favoarea sa pentru ca acea contestație în anulare să fie admisă, să îi rejudece dosarul și eventual cazierul său să fie din nou curat ca lacrima. Probabil asta l-ar putea ajuta inclusiv la o revenire în cariera politică care în acest moment pare moartă și îngropată.

Dragnea contestă decizia pe care a primit-o în dosarul angajărilor fictive de la Teleorman, aceea de 3 ani și 6 luni, pe care a ispășit-o, el fiind acum eliberat condiționat.

În ceea ce o privește pe Alina Bica, aceasta este fugară în Italia, speră să scape de pedeapsă tocmai pentru a se putea întoarce în România, deși în acest moment ea este avocat în baroul din Bari și practic și-a refăcut viața acolo. Însă dorul de țară nu pare să o lase să trăiască în liniște, așa că nu renunță la lupta în instanță pentru anularea pedepsei sale. Alina Bica contestă și ea condamnarea de 4 ani de zile care a picat odată cu decizia CCR, legat de neconstituirea legala a completelor de judecată a infracțiunilor de corupție. 

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.