Alexandru Mezei de la Căpitănia Zonală Constanța, condamnat la un an de închisoare. Pedeapsa a fost amânată

0
4829
Alexandru Mezei, directorul Căpităniei Zonale Constanța

ALexandru Mezei, fost director al Autorității Navale Române, actual director al Căpităniei Zonale, a primit o pedeapsă de un an de închisoare, în urma încheierii unui acord de recunoaștere a vinovăției, într-un dosar de cercetare penală instrumentat de procurorii DNA. Pedeapsa a fost amânată.

Tribunalul Constanța s-a pronunțat joi, 9 decembrie, cu privire la sesizarea privind acordul de recunoaștere a vinovăției în ceea ce-l privește pe Alexandru Mezei, acuzat că ar fi divulgat unele secrete nedestinate publicității.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Constanțaluna trecută.

Iată pronunțarea instanței în acest caz:

Admite sesizarea privind acordul de recunoastere a vinovăției stabilit între D.N.A Constanta și inculpatul Mezei Alexandru, în urmatoarele condiții: In baza art. 12 lit.b) din Legea nr. 78/2000 cu apicarea art. 480 alin.(4) C.proc.pen. pentru savârșirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, stabilește pentru inculpatul MEZEI ALEXANDRU- pedeapsa de 1 (un) an inchisoare. Conform art. 83 alin. (1) C.pen., amâna aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, potrivit art. 84 alin. (1) C.pen. (…)  În baza art. 274 alin. (1) C.proc.pen., va dispune obligarea inculpatului la plata sumei de 1.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de catre stat în cursul urmaririi penale. Cheltuielile judiciare avansate de stat pentru judecarea prezentului acord raman in sarcina acestuia. Cu apel in termen de 10 zile de la comunicare. Pronuntata astazi în sedinta publica, 9.12.2021”, se arată în încheierea de ședință.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.