Alexandru Mitriță, fost jucător al FC Viitorul Constanţa, împrumutat de Clubul grec de fotbal PAOK Salonic

0
112

Clubul grec de fotbal PAOK Salonic a ajuns la un acord cu New York City FC pentru împrumutul internaţionalului român Alexandru Mitriţă la echipa antrenată de conaţionalul său Răzvan Lucescu.

Mitriţă, care s-a despărţit luna aceasta de echipa saudită Al Ahli Jeddah, va purta tricoul cu numărul 28 la clubul elen.

Alexandru Mitriţă şi-a început cariera la Drobeta-Turnu Severin, după care s-a transferat la FC Viitorul Constanţa. În sezonul 2012-13 a petrecut şase luni sub formă de împrumut la echipa Under-21 a Stelei, care a evoluat în UEFA Youth League. Apoi a revenit la Viitorul rămânând până în 2015, când s-a transferat la Pescara. A pus umărul la promovarea echipei în Serie A, dar în 2017 a semnat pentru Universitatea Craiova, pentru care a jucat 60 de partide şi marcat 29 de goluri, oferind şi 11 assist-uri.

A câştigat Cupa României în sezonul 2017-18, marcând un gol în finală. Evoluţiile sale bune i-au adus un transfer la New York City FC în februarie 2019, pentru aproape opt milioane de euro.

După izbucnirea pandemiei, Mitriţă, care a avut 49 de apariţii şi 18 goluri în MLS, precum şi 7 assist-uri, a fost împrumutat în octombrie 2020 la Al Ahli pentru a fi mai aproape de familie. La echipa saudită a avut un bilanţ de 30 de apariţii, 4 goluri şi 5 pase decisive.

Mitriţă a adunat şi 13 selecţii la naţionala României, pentru care a marcat două goluri. PAOK va juca în acest sezon în grupele Europe Conference League.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.