Alexandru Rafila: ”Vaccinul anti-Covid 19 va veni în tranşe”! Cine va avea prioritate la vaccinare din cele 10 milioane de doze așteptate în România

0
386
Sursa foto: digi24.ro

10 milioane de doze de vaccin anti COVID-19 ar urma să primească România atunci când acesta va fi pus pe piaţă. Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a declarat că prioritate la vaccinare vor avea copiii şi persoanele în vârstă, personalul medical, dar şi cei care au şi alte boli asociate.

Acesta a mai menționat că vaccinul va ajunge în tranșe și crede că nu se va administra într-o singură doză ci cel mai probabil în două doze.

Este foarte posibil ca vaccinul să nu se administreze doar într-o singură doză, cele mai multe produse care se dezvoltă acum pleacă de la principiul administrării a două doze de vaccin. Acest vaccin va fi disponibil probabil la un preţ apropiat de preţul de producţie. Este bine că există o rezervare a unei cantităţi din partea UE, ştiu că s-au încheiat astfel de convenţii cu 2 sau 3 producători diferiţi. Este vorba de tranşe, mai ales pentru vaccinuri, care sunt produse biologice, extrem de sensibile inclusiv la variaţiile de temperatură, trebuie asigurat lanţul de frig, atât în timpul transportului, cât şi al depozitării, al distribuţiei ulterioare. Cred că ar trebui să fim extrem de transparenţi în această strategie de comunicare legată de un potențial produs vaccinal, oamenii trebuie să ştie că el este un produs sigur”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit unei agenții de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.