Alina Dan, managerul Spitalului Municipal Mangalia: “Gradul de ocupare este aproape de 100%”

0
512
Spital Mangalia

Sistemul medical este aproape de colaps. Avem parte de o explozie de noi cazuri în țara noastră. Autoritățile au anunțat câte noi infectări au fost descoperite în ultimele 24 de ore. Până astăzi, 9 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 306.991 de infectări cu noul coronavirus (COVID – 19). Este alertă în toate spitalele. Crește îngrijorător și numărul deceselor cauzate de către COVID-19. De asemenea, sunt mari probleme și la Terapie Intensivă, acolo unde medicii nu mai fac față. Bilanțul COVID-19, 9 noiembrie este unul care pune autoritățile pe jar.

Municipiul Constanța riscă să intre în carantină, iar asta pentru că rata de incidență la mia de locuitori a ajuns la 5.45, iar la nivelul județului Constanța la 3.67, ceea ce înseamnă o creștere îngrozitoare și a noilor cazuri de COVID-19. La Mangalia incidența este de 2,02 la mia de locuitori.

Noi suntem la capacitate aproape maximă. Zilnic avem câte 4-5 locuri libere ori la suspecți ori la confirmați, pentru cazuri care vin fără ambulanță și se prezintă în compartimentul nostru de Primire Urgențe. Gradul de ocupare este aproape de 100%. Unii se internează. Ne trimit pacienți și Spitalul de Boli Infecțioase. Cele 111 locuri sunt în permanență ocupate. Nu au fost cazuri de copii confirmați COVID. Îndemnăm populația să respecte cât mai asumat restricțiile de distanțare fizică, să poarte măști de protecție. Toate măsurile sunt cu un rost și ar trebui să fim cât de responsabili se poate și să le respectăm“, a declarat, pentru Focus Press, Alina Dan, managerul Spitalului Municipiului Mangalia.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.