Alte 20.000 de doze de vaccin antiCOVID, distribuite Centrului Regional Constanța

0
163

Miercuri, 6 ianuarie a.c., a sosit în România a treia tranșă de vaccin antiCOVID de la Pfizer BioNTech, constând în 150.150 doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Transportul este asigurat de firma producătoare, inclusiv în momentul transportului la sol. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Campania de vaccinare antiCOVID din România continuă atât în centrele din București, cât și din țară, fiind distribuite 150.150 doze, după cum urmează:

– Centrul Regional de Distribuție București: 39.975 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Brașov: 26.325 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Cluj: 20.475 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Constanța: 20.475 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Craiova: 13.650 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Iași: 17.550 doze; – Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 11.700 doze.

Din cea de-a doua tranșă de vaccinuri, sosită în România la 29 decembrie 2020 (de 140.400 doze), s-au distribuit 80.935 doze, din care, numai miercuri, 6 ianuarie a.c., 13.925 doze, către Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București și direcțiile de sănătate publică județene Alba, Arad, Argeș, Botoșani, Bihor, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Galați; Ilfov, Sălaj, Suceava, Timiș și Vâlcea.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în cea de-a doua tranșă, cât și în cea de-a treia tranșă, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și Centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

În acest moment, procesul de vaccinare se desfășoară, conform Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, pentru personalul prevăzut în Etapa I de vaccinare din domeniile sănătății și social – sistem public și privat.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.