Alte 48.000 de doze de vaccin antiCOVID AstraZeneca ajung, joi, în România

0
99

O nouă tranșă de vaccin antiCOVID AstraZeneca sosește, joi, 25 martie a.c., în țară: 48.000 de doze. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

Noile doze de vaccin antiCOVID AstraZeneca vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino“ este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (A.N.M.D.M.R.), autoritatea națională care are
competență în domeniul medicamentului de uz uman. Ca urmare a primirii autorizației, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino“ poate desfășura, în calitate de distribuitor angro, operațiuni de deținere, custodie și livrare pentru medicamente cărora li se impun criterii suplimentare de tipul: produse în acord cu art. 806 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată: medicamente imunologice, respectiv produse cu distribuție în lanțul rece (care necesită manipulare la temperaturi scăzute).

Până în prezent, au fost recepționate 840.400 de doze AstraZeneca, iar din data de 15 februarie au fost vaccinate 306.250 de persoane.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.