Alte trei curse ale sezonului de Formula 1 au fost anulate

0
1026

Sezonul 2020 de Formula 1 avea programat 22 de curse. Pandemia de Coronavirus a lovit puternic însă în marele circ, iar Grand Prixurile au început să pice secerate.  Marele Premiu al Australiei, Marele Premiu al Statului Monaco, Marele Premiu al Olandei și Marele Premiu al Franței au fost primele care au cedat.  Din păcate, trei curse noi au fost anulate: Baku, Suzuka și Singapore, iar alte trei: Brazilia, Mexic și Texas sunt în pericol.

Astfel oficialii F1 i-au în calcul un sezon exclusiv european. Ei deja au anunțat un calendar urmând ca un program complet și detaliat al sezonului să fie publicat înainte de debutul primei curse, care va avea loc în Austria între 3 și 5 iulie.

Iată cele 8 curse confirmate în acest moment:

o    3-5 iulie – Austria, Spielberg 

o    10-12 iulie – Austria, Steiermarkt 

o    17-19 iulie – Ungaria, Budapesta 

o    31 iulie – 2 august – Regatul Unit, Silverstone 

o    7-9 august – Regatul Unit, Silverstone (MP aniversar) 

o    14-16 august – Spania, Barcelona 

o    28-30 august – Spa-Francorchamps, Belgia 

o    4-6 septembrie – Monza, Italia

Totuși acesta este cel mai pesimist scenariu. Cel optimist include între 15 și 18 curse, în ciuda faptului că 10 Grand Prix-uri au fost deja anulate sau amânate.

Printre soluțiile propuse se găsesc și unele extrem de ciudate. Marele Premiu al Rusiei, care are loc la Soci, nu apare în calendarul de 8, dar s-ar putea disputa chiar de două ori anul acesta, Rusia fiind una dintre țările care par a controla bine această criză. China nu a renunțat la ideea de a organiza Marele Premiu de pe circuitul Internațional din Shanghai, iarEmiratele Unite Arabe nici nu concep să nu închidă sezonul așa cum era programul inițial.

Marea surpriză ar putea fi însă alta. Este foarte posibil apariția în scenă a trei circuite de tradiție: Mugello Italia, Portimao Portugalia și Hockenheim Germania, care să completeze calendarul European. Astfel, dacă punem la socoteală și cele două curse din Rusia, am avea un total de 13 curse europene, plus China și Emiratele Unite Arabe și Formula 1 ar trece mai mul decât decent peste această criză fără precedent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.