Amânare în procesul în urma căruia Paștea vrea să redevină consilier local PSD la Hârșova

0
140
Fosta echipă PSD Hârşova. FOTO: Facebook

PSD Constanța l-a exclus din partid, la sfârșitul anului 2020, pe Marian Paștea, consilier local la Hârșova. El se luptă, acum, pentru a anula această decizie în instanță.

Fostul consilier Marian Paștea a cerut anularea deciziei Partidului Social Democrat din care făcea parte și care l-a lăsat atât fără calitatea de membru, dar și fără funcția de consilier în cadrul Consiliului Local Hârșova, la începutul lunii decembrie 2020.

Deoarece ar fi votat mai multe proiecte care aparțineau liberalilor, reprezentanții PSD i-au retras sprijinul politic lui Paștea și au anunțat Prefectura. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a semnat, în data de 11 ianuarie 2021, un ordin de constatare a încetării mandatului de consilier al acestuia, iar ulterior, acesta a atacat în instanță decizia partidului.

În decembrie 2021, Tribunalul Constanța a respins acțiunea ca neîntemeiată, dar Curtea de Apel a decis, în mai a.c., rejudecarea dosarului.

În aceeași lună a fost admisă cererea de abţinere formulată de judecătorul Mihaela Cristina Grădinariu în soluţionarea dosarului civil, reîntors la Tribunal, iar vineri, 5 august a.c., a fost amânată cauza pentru comunicare înscrisuri. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 19.10.2022.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.