Amânări peste amânări în procesul în care ABADL cere recuperarea terenului pe care ar putea să apară un bloc de 18 etaje

0
1708

Următorul termen în procesul în urma căruia Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral speră să recupereze terenul pe care a fost aprobată construirea unui bloc de 18 etaje, a fost stabilit pentru 2022.

La sfârșitul lunii septembrie 2020, dosarul deschis de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL), de revendicare imobiliară, pentru recuperarea terenului de pe strada Unirii numărul 10, a ajuns pe rolul Tribunalului Constanța.

„În cadrul dosarului am solicitat restituirea imobilului teren – faleză a litoralului românesc – în suprafață de 2.645mp, situat în Constanța, strada Unirii numărul 10, în patrimoniul public al Statului Român și în administrarea Administrației Naționale Apele Române – Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral“, ne-a declarat ing. Paul Cononov, directorul ABADL.

La acest moment, pârâți în dosar sunt Consiliul Local Constanța, Municipiul Constanța, prin primar, Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța, Georgică Giurgiucanu, SC Habitat&Ambient SA și Total Financial Consulting SRL, actualul proprietar al celor 2.645mp din zona plajei 3 Papuci.

Pentru că Total Financial Consulting a dat și ea în judecată, pe Georgică Giurgiucanu, Habitat și Ambient SA, Municipiul Constanța, prin primar, Consiliul Local Constanța, Statul Român, prin Ministerul Finanțelor Publice, și OCPI Constanța, pentru a clarifica situația juridică a acestui teren din Dosarul Retrocedărilor, pe care l-a cumpărat în 2018. Iar Judecătoria Constanța a decis conexarea celor două dosare, în februarie a.c.

Deocamdată, însă, în proces se tot stabilesc noi termene, judecarea fiind amânată, în ultimele luni, pentru administrarea probei cu înscrisuri. Așa că următorul termen a fost stabilit pentru 17 ianuarie 2021.

Pentru acest teren este aprobat un PUD pentru un bloc de 18 etaje

Pentru terenul de pe strada Unirii numărul 10, Consiliul Local Constanța a adoptat, în februarie 2005, un Plan Urbanistic de Detaliu ce permite construirea unui imobil cu regim de înălțime 2S+P+18E și destinația de locuințe și restaurant.

Așa că, în februarie 2020, Total Financial Consulting și-a împrejmuit terenul pe care vrea să construiască blocul anunțat drept Solaris Tower Constanța.

Însă, trei vecini, din blocurile PA5 și PA6A, și Asociația Constanța Altfel au deschis și ei un proces, în mai 2020, pentru anularea Hotărârii Consiliului Local prin care a fost aprobată construirea clădirii de 18 etaje. Și în acest dosar, următorul termen de judecată este stabilit de Tribunal pentru 2022: 14 ianuarie.

Potrivit memoriului tehnic depus de către fostul proprietar al terenului, Alcor Merchant SRL, la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, pentru Solaris Tower, dacă va fi construit, blocul va avea spaţii comerciale şi de alimentaţie publică la parter şi la primul subsol, și apartamente la etajele de la 1 la 14: 157 în total.

Total Financial Consulting SRL are sediul social în Capitală și ca asociați pe italienii Andrea Piccin (20% din părțile sociale) și Maurizio Piccin (80%).

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.