Ambarcațiune cu 7 persoane la bord, eșuată la Eforie

0
1216

Un velier de mici dimensiuni a eșuat la Eforie Nord, cu 7 persoane la bord. Autoritățile au fost solicitate să intervină, marți după-amiază, în Portul Belona din Eforie Nord, acolo unde o ambarcațiune cu vele a eșuat. Nu se știu exact cauzele incidentului, însă persoanele aflate la bordul velierului au fost în pericol, din cauza curenților și a valurilor.

Potrivit șefului salvamarilor din Eforie, persoanele aflate la cârma ambarcațiunii au ignorat vântul puternic și valurile mari, ieșind în larg. Acolo li s-a oprit motorul iar curenții au purtat vasul spre dig, existând pericolul se izbească de stânci și sa se scufunde.

Potrivit ISU Dobrogea, s-a intervenit cu o ambarcațiune de la ”Punctul de salvare acvatic” pentru a trage la mal velierul aflat în pericol de răsturnare din cauza vântului puternic. Din fericire, echipele de intervenție au reușit sa îl repoziționeze și să salveze cele 7 persoane aflate la bord, fiind scoase în siguranță, la mal, cu ajutorul unor bărci.

De precizat că la operațiunea de salvare de la Eforie pe ambarcațiunea ISU erau şi 3 scafandri de la ISU Brașov, fiind dintre cei detaşaţi pe litoral.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.