Ambulatoriul Spitalului Municipal Mangalia va fi extins

0
435
Spitalul din Mangalia - Foto: mangalia.ro

Primăria Municipiului Mangalia lansează proiectul “Extindere şi dotare ambulatoriu, Spital Municipal Mangalia”. Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Mangalia, în calitate de Beneficiar, implementează proiectul în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8: „Dezvoltarea infrastructurii sanitare si sociale”.

Prioritatea de investiţii face referire la investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale, care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce privește starea de sănătate şi promovănd incluziunea socială prin îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, culturale şi de recreere, precum şi trecerea de la serviciile institutionale la serviciile prestate de comunităţi.

Obiectivul general al proiectului vizează creşterea accesiblităţii servicIllor de sănătate, comunitare şi a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace şi izolate, în municipiul Mangalia, judeţul Constanţa. Scopul proiectului este de a asigura servicii medicale de calitate in regim ambulatoriu încontextul actual în care ambulatoriul din Spitalul Municipal Mangalia deserveşte atât zona urbană, căt si zonele rurale învecinate, cuprinzând o populaţle totală de aproximativ 60.000 de locuitori, număr care în sezonul estival se poate dubla.

Proiectul are ca prim obiectiv specific asigurarea accesului sporit la servicii preventive şi de terapie de primă linte o persoanelor sărace şi celor din zonele cu acces redus, prin extinderea ambulatoriului Spitalului Municipal Mangalia, cu un corp de clădire care să asigure functionalităţile necesare. Valoarea totală a proiectului este de 10.679.825,66 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 45 de luni de la data depunerii, respectiv 01.07.2018 — 30.03.2022, aceasta cuprinzând şi perioada activităţilor proiectului înainte de semnarea Contractului de finanţare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.