Amenda pentru o bicicletă a Primăriei ce nu a fost returnată: 2.430 de lei

0
295

Reprezentanții Primăriei Constanța ne sfătuiesc să folosim corect bicicletele din sistemul de bike sharing, să le returnăm în mod corespunzător și să respectăm regulile de conduită în trafic.

O bicicletă ce nu a fost returnată corect rămâne responsabilitatea celui care a folosit-o, iar dacă se constată dispariția echipamentului, puteți fi trași la răspundere.

Iată procedura de returnare în siguranță a bicicletelor:

  1. Alegeți un slot liber cu led de culoare verde.

2. Apropiați cardul de cititorul din partea dreaptă a acestuia, se aude semnalul sonor, se deschide poarta, iar ledul este de culoare portocalie.

3. Doar în acest moment puteți cupla bicicleta – se împinge doar de coarne, nu blocați citirea electronică. Poarta se închide automat.

4. Verificați blocarea corespunzătoare a acesteia, prin tragerea bicicletei înapoi. Dacă bicicleta poate fi scoasă, se încearcă andocarea bicicletei la altă poartă, până este returnată corespunzător. Daca bicicleta nu poate fi împinsă pana în capăt, verificați să nu fie farul lăsat sau alt impediment.

5.Verificați că ledul porții este de culoare verde.

6. Dacă după andocarea bicicletei ledul porții este de culoare roșie, puteți contacta un operator Call Center la nr. 0371.787.778.

Conform „Regulamentului privind utilizarea sistemului de bike-sharing din municipiul Constanța și stațiunea Mamaia“, disponibil pe site-ul www.blackseabike.ro,  în cazul în care se constată dispariția echipamentului, se va stabili cărui utilizator îi aparține responsabilitatea, iar acesta va trebui să achite o sancțiune penalizatoare de 2430 de lei reprezentând contravaloarea prețului total de achiziție al bicicletei.

De asemenea, utilizatorul nu poate închiria o altă bicicletă, dacă anterior nu a predat vreuna în mod corespunzător.

Utilizatorii bicicletelor din sistemul de bike sharing au la dispoziție numărul de telefon cu tarif normal 0371.787.778, disponibil 7 zile din 7, în intervalul orar 07.00 – 24.00 (robot telefonic 24.00 – 07.00), unde pot semnala orice problemă.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.