Amenzi de peste 13.000 lei și 8 dosare penale pentru încălcarea legii electorale în județul Constanța

0
2091
Jandarmii au asigurat paza secțiilor de votare. FOTO IJJ Constanța

De la deschiderea secțiilor de votare din județul Constanța și până la ora 16.00, la nivelul I.P.J. Constanța s-au primit aproximativ 30 de sesizări referitoare la posibile contravenții sau infracțiuni electorale. Mare parte dintre acestea au fost confirmate în urma verificărilor.

Potrivit reprezentanților IPJ Constanța, în urma verificărilor au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.600 de lei.

De asemenea au fost întocmite 8 dosare penale – 2 sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot, unul privind dispariția unei ștampile de vot, 2 coruperea alegătorilor, 1 pentru amenințare și distrugere, 1 pentru sustragerea sau distrugerea de înscrisuri,1 pentru tentative la infracțiunea de fraudă la vot.

„Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID – 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective, pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.
Pentru un plus de siguranță, au fost constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune“,
au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Sinteza a evenimentelor din ziua alegerilor locale la Constanța

Publicată de Focuspress pe Duminică, 27 septembrie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.