Amenzi de peste 200.000 lei aplicate de polițiștii tulceni în perioada minivacanței

0
60
Echipaj al Serviciului Rutier. FOTO Cătălin SCHIPOR

În perioada 30 aprilie – 03 mai, polițiștii din cadrul IPJ Tulcea, împreună cu polițiști locali și reprezentanți ai autorității locale au acționat, sub coordonarea Instituției Prefectului-Județul Tulcea, pentru verificarea modului în care se respectă prevederile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În perioada 30 aprilie – 3 mai a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice, au desfășurat, în sistem integrat, acțiuni pe raza întregului județ.

S-a acționat zilnic pentru impunerea respectării normelor instituite pe perioada stării de alertă, menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea faptelor antisociale dar și a riscului rutier.

Polițiștii au fost prezenți în zona lăcașurilor de cult de pe raza județului pentru a preveni orice fel de evenimente nedorite, pentru a fluidiza traficul rutier și a evita formarea de aglomerări de persoane, precum și pentru a se asigura că se respectă măsurile sanitare de prevenție, nefiind înregistrate incidente.

De asemenea, poliţiştii au acționat și în centrele comerciale, piețe, mijloace de transport în comun, dar și pe terase, pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile impuse în contextul pandemiei de Covid 19.

Astfel, zilnic, în medie, peste 161 de polițiști tulceni au fost la datorie, pe raza întregului județ, pentru siguranța comunității.

În perioada de referință, structurile de poliție au intervenit la peste 130 de evenimente, majoritatea (100) sesizate prin 112.

În urma activităților, au fost constatate 22 infracțiuni, dintre care 15 contra persoanei, 4 contra patrimoniului ( 3 furturi +1 distrugere) și alte 3 la regimul rutier, 10 persoane fiind prinse în flagrant delict.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 301 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 200.950 lei.

De asemenea, polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate 3 infracțiuni la regimul rutier, reținute 9 permise de conducere și retrase 1 certificat de înmatriculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.