Amenzi de peste 27.000 lei, aplicate într-o singură zi, la Constanța, pentru nerespectarea restricțiilor anti COVID

1
415
Foto-arhivă

Polițiștii și jandarmii au aplicat peste 150 de amenzi, într-o singură zi, pentru nerespectarea restricțiilor impuse în contextul carantinei. Forțele de ordine au fost suplimentate în această perioadă.

Autoritățile au anunțat, zilele trecute, că la nivelul localităților carantinate, printre care se numără și municipiul Constanța, vor fi intensificate controalele în ceea ce privește verificarea declarațiilor pe propria răspundere și a purtării măștilor. Astfel, în cursul zilei de joi, 17 decembrie,  fost suplimentate forțele de ordine pentru organizarea de filtre, pentru descurajarea persoanelor care nu respectă restricțiile impuse.

Astfel, numai la nivelul municipiului Constanța au fost aplicate, joi, un număr de 162 de amenzi, în valoare de 27.600 lei, pentru nerespectarea măsurilor restrictive anti COVID.

De precizat că, atât în timpul zilei, cât și seara, oamenii legii frecventează zonele aglomerate, în vederea depistării persoanelor care nu respectă aceste reguli. De asemenea, pe șosele au fost organizate filtre rutiere, la principalele ieșiri din municipiul Constanța.

Măsurile au fost înăsprite la Constanța, întrucât s-a constatat că, deși incidența la mia de locuitori este în scădere la Constanța, încă nu s-a atins pragul minim pentru ieșirea din carantină. Din câte se pare, Constanța este primul mare oraș din România pentru care CNSU a decis ca sărbătorile de iarnă să aibă loc în carantină, întrucât această măsură a fost prelungită cu încă 2 săptămâni.

Daniel ALBU

1 COMENTARIU

  1. Pusi sa dea amenzi. Cum frate sa ma ameninti cu amenda cu copilul in masina ca ma duc sa l las la bunici ca sa fac piata. Cumpana comunista

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.