Amenzi de peste 270.000 de lei aplicate într-o singură noapte pe litoral

0
1614
Echipajele au verificat respectarea măsurilor. FOTO Cătălin SCHIPOR

Aproximativ 300 de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai organelor abilitate de control din județul Constanța au acționat în noaptea de 8 spre 9 august pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul Covid-19, în principalele zone aglomerate din județul Constanța.

Cu ocazia controalelor au fost verificate 182 de societăți comerciale și au fost aplicate 185 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 273.734 de lei, dintre care 33 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 4 la O.G. 21/1992 privind protecția consumatorilor, 16 pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și 23 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În același timp, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă Dobrogea al județului Constanța au efectuat controale la 9 obiective (unități de turism, cluburi si discoteci).

În aceste locaţii, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora, au fost desfăşurate activităţi preventive pe timpul cărora au fost depistate 45 de deficienţe, fiind aplicate 45 de sancțiuni (33 de avertismente şi 12 amenzi), în valoare totală de 28.000 de lei. De asemenea, au fost aplicate 2 avertismente pentru nepurtarea măștii de protecție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.