Amenzi pentru injurii, amenințări și pentru intrarea cu autoturismul pe plajă

0
304

Peste 130 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost, zilnic, la datorie în perioada 31 august – 06 septembrie a.c., acționând  în cooperare cu poliţiştii constănţeni,  pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională.

În timpul misiunilor executate în cursul săptămânii trecute, au fost aplicate 105 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 30.000 de lei pentru desfăşurarea de activităţi comerciale fără îndeplinirea condiţiilor legale, adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență, tulburarea liniştii publice, consum de alcool în locuri publice, apelarea în mod repetat la mila publicului de către o persoană aptă de muncă, pătrunderea cu încălcarea normelor legale de acces în sediul unei instituții publice, nerespectarea măsurilor dispuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, intrarea cu autoturismul pe plajă.

Totodată, în cursul săptămânii trecute, jandarmii au acţionat pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a evenimentelor cultural-artistice organizate în Parcul Teatrului Oleg Danovski (Marea și Muzica), Parcul Gării (Caravana Zbumzzi), Parcul Tăbăcărie (Seri de Teatru la Pontul Euxin), precum şi meciul de fotbal F.C. Farul Constanța – Aerostar Bacău.

Săptămâna trecută au mai fost executate 35 de misiuni pentru punerea în aplicare a unor mandate de aducere emise de către instanţe sau parchete și două misiuni în sprijinul executorilor judecătorești.

Jandarmii au fost angrenaţi zilnic şi în misiuni de pază şi protecţie instituţională la obiectivele din competenţă, fiind prezenţi şi la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa şi la Biroul Electoral Judeţean Constanţa.

„Reamintim tuturor cetăţenilor  faptul că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau pot sesiza cel mai apropiat echipaj de jandarmerie, atunci când situaţia o impune“, au transmis reprezentanții I.J.J. Constanța.

Show pe stradă pentru că pierduse banii la jocuri de noroc

În cursul serii de 01 septembrie a.c., jandarmii constănțeni au fost solicitați de către agenții de pază ai Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, întrucât o persoană a pătruns în incinta unității sanitare cu încălcarea normelor legale de acces. Un echipaj din cadrul I.J.J. Constanța a ajuns imediat la fața locului și a constatat că sesizarea se confirmă.  

Întrucât persoana în cauză nu purta nici masca de protecție, aceasta a fost sancționată contravențional pentru cele două fapte, cu amendă în cuantum total de 2.000 de lei.

În aceeași seară, jandarmii constănțeni au fost sesizați cu privire la o persoană care tulbura liniștea locuitorilor pe strada Panait Holban din municipiul Constanța. Oamenii legii au ajuns la fața locului și au constatat că un bărbat care părea sub influența băuturilor alcoolice, deranja locuitorii prin strigăte și larmă, supărat că își pierduse banii la jocuri de noroc.

Pentru fapta săvârșită, acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.