Ample lucrări de reparații pe A2 Bucureşti-Constanţa! Ministrul Bode ne liniștește: “Nu va exista niciun blocaj pe Autostrada Soarelui între 15 iunie și 15 septembrie”

0
530
Autostrada Soarelui

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, dă asigurări că nu va exista niciun blocaj pe Autostrada Soarelui din cauza lucrărilor de întreţinere, în perioada 15 iunie – 15 septembrie. Lucian Bode susține că este anormal ca, în sezonul estival, Compania de Drumuri să execute lucrări pe autostrada către mare.

În acest an, avem programate lucrări de întreţinere periodică, covoare asfaltice, îmbrăcăminte, reciclări etc pe 65 kilometri din cei 230 km Autostrada Soarelui Bucureşti-Constanţa. Până în acest moment, în 5 luni, am reuşit să finalizăm 33 km de lucrări de întreţinere pe acest tronson de autostradă în condiţiile în care nu a fost trafic. Eu le-am transmis foarte clar celor de la Compania de Drumuri că nu mai vreau să văd blocaje pe A2, cauzate de lucrările în plin sezon estival. În consecinţă, în intervalul 15 iunie – 15 septembrie pe Autostrada Soarelui nu va exista niciun blocaj cauzat de lucrări de întreţinere la acest sector de drum. Pe data de 12, în noaptea de joi spre vineri (11 spre 12 iunie) am primit informaţia de la Compania de Drumuri că inclusiv marcajele vor fi realizate şi toate restricţiile pe Autostrada Soarelui vor fi ridicate astfel încât weekend-ul următor să nu mai avem blocaje cauzate de lucrări. Rămân circa 30 km la care se va interveni după 15 septembrie. Este anormal ca în sezonul estival Compania de Drumuri să execute lucrări pe A2“, a declarat ministrul Transporturilor.

Referitor la lucrările de reparaţii, CNAIR face următoarele precizări:

Lucrările au început în luna septembrie 2019 având termen contractual de finalizare 24 de luni pe cele două loturi: Lotul 1 km (12+000 – km 24+000) Calea 1 şi 2, are o lungime de 12 km, şi este executat de S.C. PORR Construct S.R.L. la o valoare a lucrărilor de 41.7 mil lei, fără TVA; Lotul 2 km (24+000 – km 36+000) Calea 1 şi 2, tot în lungime de 12 km, şi este executat de S.C. SAGA Business Construct S.R.L, la o valoare a lucrărilor de 44.9 mil lei, fără TVA.

Este posibil ca imaginea să conţină: cer şi în aer liber

Lucrările constau în frezarea dalelor de beton, consolidarea fisurilor active, repararea rosturilor şi a dalelor degradate, precum şi aşternerea a două straturi asfaltice armate cu geocompozit.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi în aer liber

Având în vedere traficul redus din perioada pandemiei generate de COVID 19, precum şi conditiile meteorologice favorabile, CNAIR a decis împreună cu antreprenorii, executarea lucărilor în mod intensiv, fără întrerupere. Lucrările de reparaţii pe autostrada A2 au demarat în data de 15.02.2020, astfel în data de 07.04.2020, s-a deschis circulaţia pe A2, între km 12 şi km 17, calea 1 (Bucureşti – Constanţa). Precizăm că termenul contractual de finalizare al acestor lucrări era 30.04.2020.

Totodată, în condiţiile traficului redus, în 5 luni, CNAIR a finalizat 33 km de lucrări de întreţinere pe acest tronson de autostradă. De asemenea, menţionăm că data de 15 iunie pentru întreruperea lucrărilor şi a ridicării restricţiilor, a fost determinată tot împreună cu antreprenorii şi poliţia rutieră, ţinând cont de posibila deschidere a sezonului estival, în stare de alertă, precum şi în raport cu graficul şi lucrările specific, în executare.

Precizăm că procesul de refacere a suprafetei carosabile presupune un interval de timp în care stratul superior de asfalt nu trebuie să fie rulat de roţi. Marcajele rutiere urmează să fie aplicate ulterior acestei proceduri, astfel încât în weekendul următor, circulaţia se va desfăşura fără restricţii, pe ambele sensuri ale Autostrăzii Soarelui.

CNAIR reaminteşte participanţilor la trafic că în perioada sezonului estival lucrările de reparaţii pe A2 vor fi oprite, urmând ca acestea sa fie reluate în data de 15 septembrie.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.