Ana Birchall îl critică aspru pe Stelian Ion: ”Am sperat ca realizează gravitatea afirmațiilor sale, ar putea fi folosite de condamnați”

0
347

Fostul ministru PSD al Justiției, Ana Birchall, spune că afirmația actualului ministru al Justiției despre „preluare de dosare cu japca” poate oferi muniție persoanelor cu probleme penale. „Ar fi de-a dreptul strigator la cer ca cei condamnati pentru coruptie sau fugarii de lux ai tarii sa scape tocmai pentru ca domnul ministru face astfel de declaratii!”, afirmă aceasta pe pagina ei de Facebook.

Joi, 11 martie, a.c., Stelian Ion a afirmat că va solicita în perioada următoare procurorului general realizarea unui control la unităţile de parchet pentru a verifica cum sunt declinate sau preluate anumite dosare.

“Vreau să am o imagine de ansamblu cu privire la toate unităţile de parchet pentru a veni în final cu nişte propuneri concrete, astfel încât genul ăsta de preluare de dosare cu japca să nu se mai poată realiza”, a declarat ministrul Justiţiei într-un interviu acordat G4Media.ro.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Bogdan Mateescu, a sesizat, vineri, Inspecţia Judiciară pentru a verifica dacă declaraţiile ministrul Justiţiei, Stelian Ion, privind preluarea unor dosare “cu japca” au fost de natură să afecteze independenţa procurorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.