Anatole Magrin, primul fotograf al Constanței și al Dobrogei, promovat în proiecte comune Constanța – Brest

0
169

Marți, viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu, a avut o discuție on-line cu viceprimarul municipiului Brest (Franța), Fortuné Pellicano, în cadrul căreia au fost trecute în revistă principalele domenii și proiecte de cooperare.

Viceprimarul francez Fortuné Pellicano a exprimat disponibilitatea Primăriei Municipiului Brest de a identifica un proiect cultural comun între Constanța și Brest, de tip repetitiv, care să reprezinte un model de colaborare instituțională în cadrul viitoarei Strategii culturale a municipiului Constanța 2021-2031. Acesta a precizat că va sprijini demersul de elaborare a strategiei cu expertiza pe care o deține în domeniu orașul Brest.

Cei doi viceprimari au discutat oportunitatea colaborării în proiecte culturale care să promoveze imaginea lui Anatole Magrin, primul fotograf al Constanței și al Dobrogei, consul onorific și de carieră al Franței la Constanța și în România. De asemenea, Fortuné Pellicano a promis întregul sprijin al administrației orașului Brest pentru dezvoltarea altor proiecte de colaborare, în domeniul cultural și educațional.

Au fost abordate, de asemenea, teme de colaborare în domeniul sportiv, social, economic și academic. Cei doi viceprimari au convenit să acorde mai multă atenție promovării dimensiunii maritime a ambelor orașe-port (care „reprezintă ADN-ul specific“, a susținut Fortuné Pellicano), eventual prin celebrarea în comun a sărbătorilor marinărești la Constanța și Brest. Viceprimarul Ionuț Rusu a evidențiat, în acest sens, expertiza locală în domeniu, deținută de ambele orașe partenere, care poate genera noi inițiative bilateral de calitate.

Potrivit lui Fortuné Pellicano, „prietenia dintre orașele noastre, veche de circa 30 de ani, capătă acum un sens, prin proiecte concrete în multiple domenii“.

Orașul Constanța și orașul Brest au relații de înfrățire încă din anul 1993, iar în anul 2015 aceste relații au fost reconfirmate, prin semnarea unei Înțelegeri de cooperare.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.