Anca Sigartău și Marius Bodochi, la FITIC

0
28

Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa vă aşteaptă și înweek-end, la Termele Romane (Parcul Carol I) –zona Edificiului Roman cu Mozaic.

Iată programul zilei de astăzi, 22 august 2020:

11.30 Rhonda –Trupa SHAKESPEARE (ZONA B)

Rhonda este vedeta televiziunii americane Vision. Ea este iubită și urâtă în același timp, face o grămadă de bani din publicitate, iar fața ei crește rating-ul oricărei emisiuni. Dar ce se întâmplă în momentul în care Rhonda își anunță retragerea din televiziune? Rhonda este un spectacol captivant despre showbiz, celebritate și influență.

17.00 Lucruri pe care le știu ca fiind adevărate –Teatrul Arte dell`Anima (ZONA A)

„Lucruri pe care le știu ca fiind adevărate“ spune povestea lui Rosie, o adolescentă care se întoarce pe nepusă masă acasă, în suburbia unui oraș provincial din Australia, după ce a încercat să-și facă un rost prin Europa.Pe lista ei cu lucruri pe care le știe sigur ca fiind categoric adevărate se află doar mama, tata și cei trei frați… Dar viața își face loc și un val-vârtej de evenimente o face să se maturizeze brusc.Un spectacol viu, cu un final neașteptat, ce te face să îți pui întrebări esențiale, așa cum orice spectacol de teatru ar trebui să o facă. O lecție de viață, o bucată de realitate trăită de tinerii artiști.

18.30 Fix o oră (ZONA B)

Într-o lume în care nimeni nu mai crede în iubire şi toți fug de ea, e oare posibil să laşi totul în urmă pentru o persoana pe care abia ai cunoscut-o? Doi tineri din estul Londrei se intâlnesc într-un bordel de lux. Marley visează să ajungă detectiv. AJ vrea să fie inginer. În ora petrecută împreună Marley si AJ discută toate subiectele mari si grele ale vieții, aflând că au în comun mai multe decât ar fi crezut la început. Spectacolul arată cum doi oameni pot să treacă de la străini la amici, prieteni şi poate chiar tineri îndrăgostiți în Fix O Oră. Spectacol interzis minorilor sub 16 ani.

20.00 Batman in love -Teatrul de Artă (ZONA A)

Într-un anotimp al iubirii și renașterii, un spectacol despre iubire, despre prima iubire. Un spectacol ce își dorește să ne întoarcă în timp –un refugiu într-o lume mai pură, cu urma de zâmbet a privirii de azi.Prima iubire e ca o primă urmă de pas în zăpada proaspăt căzută. Puțini, foarte puțini rămân cu ea pentru toată viața. De cele mai multe ori, zăpada se umple de urme de pași amestecați și noi trăim cu nostalgia zăpezii neatinse sau uităm. Cu prima iubire începe maturizarea, timpul începe să curgă.Un spectacol despre timp și timpurile iubirii.

21.00 O afacere rusească (ZONA B)

Spectacolul de teatru este o adaptare dupã nuvela „Ursul“ de A.P. Cehov și spune povestea unei tinere rămase văduvă după moartea soțului. Elena Nicolaevna Popova și-a iubit foarte mult bărbatul și acum trăiește retrasă între cei patru pereți ai conacului, înconjurată doar de slugi.Profund atașată de amintirea soțului ei, femeia jură că își va petrece restul zilelor în singurătate.Servitorul Luka încearcă în fel și chip s-o readucă la „viață“, dar fără nicio speranță. Întreg universul se schimbă, când apare în peisaj tânărul moșier Grigori Stepanovici Smirnov, care vine la conac sã-și recupereze banii pe care bărbatul văduvei îi datora înainte de moarte. Cei doi se îndrăgostesc unul de celălalt, iar tânăra văduvă prinde din nou viață în brațele lui Smirnov.

22.00 Coșmarul lui Puck –Teatrul pe Copii și Tineret Constanța (ZONA A)

Spectacolul adună pe scenă, alături de actori profesioniști ai teatrului, tineri actori ai liceelor constănțene, care îi dau un plus de energie și tinerețe spectacolului, iar performanța lor vine în întâmpinarea orizontuluide așteptare al adolescenților. Tema imaginației se împletește strâns cu aceea a „esenței-aparente“ sau „a fi“, „a părea“. Dacă oamenii simpli refuză artificiile imaginației, cei „rafinați“ se lasă in voia ei, trăiesc în și prin ea, devenind alții.

Mai multe detalii despre program, aflați pe site-ul www.fitic.rosau pe pagina de facebook a festivalului.Intrarea estegratuită la toate spectacolele: din cauza numărului redus de locuri disponibile, impus de restricțiile provocate de noul coronavirus, vă rugămsă vă rezervați locul pe www.bilet.ro.

Rezervarea este necesară pentru respectarea măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condițiide siguranță sanitară: evitarea aglomerării de persoane la accesul în spațiu, formarea de cozi etc.Rezervarea este anulată cu 15 minute înainte de începerea spectacolului, locul urmând a fi oferit altui spectator.

Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa 2020, ediţia a V-a, este organizat de Asociaţia Art Society Center, sub Înaltul Patronaj al Ministerului Culturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.