Anchetă după tragedia de la Constanța. Ministrul Bode: „Unul din ofițerii ISU și-a depus dosarul de pensionare”

0
223

Lucian Bode, ministrul de Interne a declarat la Digi24 că unul dintre angajații ISU Constanța, responsabil de logistică, și-a depus dosarul de pensionare. Informația vine în condițiile anchetei deschise după intervenția la incendiul în care o femeie a murit după ce a căzut de la balcon, de la etajul șase, în urma căreia au fost constatate mai multe nereguli.

„Azi începe cercetarea disciplinară a celor 3 ofițeri. Dincolo de sancțiunile care au fost date, vreau să vă dau niște detalii în exclusivitate. Un ofițer cu funcție de conducere din cadrul ISU Constanța și-a depus raportul de pensionare. Raportul a fost aprobat de generalul Iamandi (șeful IGSU, n.r.) și respectivul ofițer cu funcție de conducere va merge la pensie. Vorbesc despre o persoană cu responsabilități în ce privește componenta logistică. Mă refer la scara care era defectă de foarte mult timp”, a spus Lucian Bode.

„Așteptăm finalul raportului de control, pentru că controlul va fi executat de o echipă din cadrul IGSU, nu de la nivel local și când vom avea concluziile vi le vom prezenta”, a adăugat acesta.

Ministrul a fost întrebat dacă „e normal” ca unul dintre ofițerii implicați în anchetă să se pensioneze, ministrul a răspuns: „Faptul că și-a depus raport de pensionare e un act de voință, nu cred că putea să-i spună oricine să-și depună raportul sau să nu și-l depună, e voința domniei sale”.

„Cred cu tărie că astfel de derapaje, pentru că vorbim de un derapaj de la normele cu care ne-aul obișnuit marea majoritate a colegilor de la ISU, nu sunt permise. Acolo au fost bâlbe de la un capăt la altul, de la momentul în care a fost anunțat la 112 la momentul intervenției. Toate acestea vor fi cercetate și vor fi prezentate, cu măsurile care se impun”, a adăugat Bode.

În maximum 2-3 săptămâni vom prezența concluziile asupra a ce am transmis public și anume faptul că e anormal ca Inspectoratele județene pentru situații de urgență să nu aibă în dotare acele perne pneumatice de salvare. Vom vedea care sunt concluziile acestui grup de lucru, pe ce variantă vom merge, care sunt costurile estimative”, a mai spus el.

Reamintim că la data de 16 februarie a.c., într-o zi de marți un incendiu a izbucnit la un apartament de la etajul șase al unui bloc situat pe bulevardul Mamaia, numărul 90. O femeie în vârstă de 57 de ani s-a aruncat de la balcon de frica focului, însă, din nefericire a murit la aproximativ două ore după ce medici au aplicat protocolul de resuscitare.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.