Anchetă în derulare în cazul tânărului de 20 de ani care a murit după ce a căzut într-un şanţ

0
105

Un tânăr de 20 de ani, care era angajat la SC Daria Construct Building SRL – Șantier Ciobanu, a decedat după ce a căzut într-un șanț. Totul s-a întâmplat în data de 7 aprilie, a.c., în jurul orei 15.45, când Radu. N. a alunecat în șant, moment în care s-a surpat malul peste el, acoperindu-l până la umeri. Ca urmare a evenimentului, victima a fost transportată la Spitalul Județean Constanța pentru acordarea îngrijirilor medicale, iar în data de 9 aprilie acesta a murit.

Accidentul este în curs de cercetare de către o comisie numită de către SC Daria Construct Building SRL, în conformitate cu prevederile art.29 alin.(1) lit.a) din Legea nr.319/2006. După finalizarea cercetării dosarul de cercetare întocmit de comisia numită de către angajator va fi înaintat pentru verificare și avizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța, care va analiza dosarul, îl va aviza sau în cazul în care se constată că cercetarea nu a fost efectuată corespunzător, va dispune în scris măsuri pentru refacerea procesului verbal de cercetare sau completarea dosarului, după caz.

În baza constatărilor efectuate de angajator, declarațiilor martorilor și a documentelor preluate de la societate vor fi stabilite împrejurările și cauzele care au condus la producerea evenimentului precum și reglementările legale încălcate și pe cale de consecință răspunderile și măsurile ce se impun a fi luate pentru prevenirea altor cazuri similare.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.