Anchetă penală în cazul străinilor morți, încurcați la INML

0
104
Institutul Național de Medicină Legală (INML), sursa foto: Gazeta de Sud

Continuă ancheta în cazul străinilor morți și încurcați la Institutul de Medicină Legală. Procurorii din Sectorul 4 au deschis un dosar penal pentru a afla cum a fost posibil ca un francez să fie incinerat și luat în SUA de o altă familie. Mai multe persoane urmează să fie audiate, relatează Realitatea.

Mai mulți medici legiști și angajați de la INML urmează să de aexplicații în fața anchetatorilor. Momentan nu se știe însă când se va întâmpla acest lucru. Tot ceea ce știm este că Parchetul de pe lângă judecătoria Sectorului 4 a deschis un dosar penal pentru neglijență în serviciu. 

Vă reamintim că o situație gravă s-a petrecut la începutul acestei luni, la morga Institutului de Medicină Legală (INML) din Capitală. Angajații de aici au confundat două cadavre ale unor cetățeni străini, astfel că au expediat în străinătate o altă persoană decât cea pe care o aștepta familia. Vorbim despre un cetățean francez care a ajuns în Statele Unite, în timp ce cadavrul americanului a rămas în București. Greșeala celor de la INML s-a produs în urmă cu două săptămâni.

Episodul s-a petrecut pe 7 ianuarie, însă eroarea a fost descoperită abia pe 20 ianuarie, când s-a depus o plângere penală. 

În momentul în care familia cetățeanului american a venit în România pentru recunoașterea și ridicarea cadavrului, s-a făcut o eroare și a primit cadavrul cetățeanului francez. Mai mult, trupul a fost incinerat și transportat în Statele Unite, într-o urnă, mai arată Realitatea.

Reprezentanții INML au transmis scuze ambelor familii, iar autoritățile au deschis o anchetă.  

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.