Anchetat de DNA după ce a pretins bani pentru a-și trafica influența pe lângă conducerea unei companii de stat

0
206
Sediua Central al DNA- sursa foto-agerpres

Procurorii DNA au început urmărirea penală și au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 18 august, a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Potrivit procurorilor, individul în cauză, persoană fără calități speciale, a pretins și primit bani de la reprezentantul unei firme private, pentru a interveni pe lângă conducerea unei companii de stat, lăsând impresia că poate influența luarea unor decizii privind achizițiile.
Mai exact, în perioada 16-23 martie 2020, inculpatul ar fi pretins bani aproximativ 600.000 lei, de la reprezentantul unei firme private, lăsându-l să creadă că ar avea influență asupra funcționarilor unei companii naționale, iar în schimbul banilor ar putea să îi determine să își exercite atribuțiile de serviciu astfel încât compania de stat să cumpere, în baza unui contract, echipamente de protecție împotriva COVID, de la firma respectivă.
Din banii pretinși, reprezentând o treime din profitul pe care o firma urma să îl obțină de pe urma derulării contractului privind echipamentele de protecție, în perioada 14 aprilie 2020 – sfârșitul lunii mai 2020, inculpatul ar fi primit de la reprezentantul societății comerciale, suma de 371.000 lei (printr-o firmă și o asociație, dar și în numerar) și bunuri în valoare de 69.940 lei.
Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.