Anchetați penal după ce au vândut teste COVID cu rezultat „negativ”

0
481
Testare COVID-19. FOTO Cătălin SCHIPOR

Doi indivizi sunt cercetați penal după ce au vândut teste COVID cu rezultat „negativ”. Cei doi sunt acuzați că vindeau astfel de documente cu aproximativ 200 de lei persoanelor care aveau nevoie de aceste rezultate, pentru a putea călători în afara țării.

Cei doi bărbați, care au fost inițial reținuți, sunt din baia Mare și sunt anchetați de polițiștii din cadrul IPJ Maramureș.

”În cursul lunii ianuarie, ca urmare a exploatării unor date de interes operativ, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Baia Mare s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că mai multe persoane care călătoresc în Uniunea Europeană își procură adeverințe false, care atestă că au efectuat teste COVID (PCR), al cărui rezultat este negativ (…) contra sumei de aproximativ 200 de lei”, a transmis IPJ Maramureș.

Din cercetările efectuate, „s-a dispus reținerea a doi suspecți, ulterior, fiind pusă în mișcare acțiunea penală față de aceștia. Față de unul dintre ei, s-a luat măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, mai arată IPJ Maramureș.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.