Angajaţii Complexului Muzeal din Constanţa, formaţi şi ajutaţi să genereze venituri în pandemie de cel mai bun antrenor din Tenerife. Dr. Bîlbă: “Delfinariile din Europa au fost închise”

0
923

Constanţa a avut şansa să menţină Delfinariul deschis publicului iubitor de spectacole şi în timpul pandemiei. Nu acelaşi lucru putem spune şi de delfinariile din Europa. Toate au fost închise, susţine dr. Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa. Pentru noi pandemia pare să fi fost o oportunitate uriaşă. Angajaţii Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii au avut posibilitatea să înveţe de la cei mai buni antrenori din lume. Un antrenor din Tenerife, de la cel mai mare Delfinariu din Europa, Loro Parque, a reuşit să formeze şi să ajute angajaţii CMSN din Constanţa să genereze venituri suplimentare, din spectacolul cu leii de mare, de peste 70 de mii de euro în pandemie.

loro-parque-14
Loro Parque. FOTO mihaijurca.ro

“Au fost două etape de formare”

Angajaţii au fost formaţi în două etape. “Am adus doi masculi de lei de mare. Masculii sunt mai mari, mai impunători. La această specie femelele sunt de patru ori mai mici decât masculul. Am adus doi masculi tineri, care sunt foarte interesanţi în prezentările lor şi foarte jucăuşi, dar pentru asta a fost nevoie să aduc un antrenor străin ca să-i formeze pe angajaţii noştri. Au fost două etape de formare, o primă etapă de formare practică şi una teoretică în luna decembrie, susținute de antrenorul din Tenerife, preparator de antrenori la Lore Parque, cel mai mare Delfinariu din Europa. De acolo a venit. Delfinariul are şi foci, lei de mare şi o mulţime de animale. L-am adus aici. Din fericire pentru noi, spre necazul lor, Tenerife a fost închis. Delfinariile din toată Europa au fost închise. În consecinţă noi am putut funcţiona şi ne-am putut ajuta cu aceşti antrenori“, a declarat, în cadrul unui interviu Focus Press, dr. Adrian Bîlbă.

Delfinariul din Constanța. FOTO Alexandra VASILE

“Antrenorii au venit pe bani puţini”

Spectacolele cu leii de mare au generat Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii încasări record. “Au venit pe bani puţini, pe bugetul pe care l-am avut disponibil şi au format antrenorii noştri. Ne-au ajutat să facem venituri. Leii de mare au adus vreo 70 de mii de euro venituri, din care am cheltuit vreo 30 şi ceva. Adică a fost un venit de 100%. Am avut oferta, am avut ce arăta oamenilor, am avut flux şi o imagine care ne-o menţinem. Oamenii au plecat de la noi mulţumiţi şi îi aşteptăm la vară. Cei care au venit, cei 60% faţă de anul trecut, vor reveni acum. Mai ales că acum ieşim din cazul acesta“, a precizat dr. Adrian Bîlbă.

Interviul FOCUS PRESS poate fi vizualizat aici:

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.