Angajații CT Bus anunță că vor protesta până va veni primarul să vorbească cu ei

0
2792

Circa 300 din cei 450 de angajați ai CT Bus protestează, în acest moment, în curtea societății și susțin că nu se vor opri până nu va veni primarul Vergil Chițac să stea de vorbă serios cu ei.

Șoferii au intrat în grevă și protestează împotriva condițiilor de muncă, deși, susțin că însuși primarul le-a făcut promisiuni chiar de la începutul anului, iar în urma pichetării sediului Primăriei Constanța, care a avut loc recent, nimeni nu i-a băgat în seamă.

Datorită faptului că facem acest efort, nici măcar nu merită. Tot ce depășește cele 32 de ore suplimetare, se plătește cu spor special, pentru ca se poate doar în condiții speciale. Dar nu avem nici măcar acest spor. Cum e în toată țara. La Ploiești de exemplu au spor de 45%. Nu vrem 45%, măcar 15%. Pe noi nu ne interesează prețul pe kilometru, administrarea societății, noi vrem sa fim plătiți pentru munca pe care o prestam.

Atâția colegi s-au îmbolnăvit, unora li s-a făcut rău la serviciu pentru ca muncim foarte mult. Domnul primar ne-a promis ca ne va da un spor, ca ne va da eșalonat câte 300 de lei în plus, dar nu s-a întâmplat nimic. Nu mai avem încredere în C.A., în domnul director, în liderii de sindicat, suntem trădați de toți. Protestam pana se va semna ceva clar, ca ni se măresc salariile. Discuții tot avem de trei luni, degeaba. Nu plecam de aici pana nu semnam ceva clar și sigur. Asta vara am executat si peste 250 de ore, conducerea a zis ca ne înțelege, nu am mai întrat în greva legal, dar nu s-a rezolvat nimic, deși ni s-a promis.

Domnul director nu poate face decât ce i se spune, ce i se dictează. Ce ii spune Primăria asta trebuie sa facă. Consilierii discuta de prețul pe kilometru. Pe noi nu ne interesează. În alte orașe nu contează acest preț, se acorda subvenție pentru plata salariilor. Și la noi se stabilește prețul pe kilometru la costurile din 2020! Nu la cele de acum. Dacă astăzi se semnează contractul colectiv de munca, imediat ieșim la munca. La 120 de autobuze trebuie înlocuite anvelopele, la toate trebuie schimbați acumulatorii. Asta e situația. Și primarul Chitac zice sa facem restructurări. Pai atunci cine mai lucrează, cine mai transportă călătorii? Soluția lui este sa se dea oamenii afara. Managementul e pus de el, Consiliul de Administrație e pus de el. Noi nu ieșim la munca pana nu se semnează CCM”, ne-a declarat Gheorghe Bogdan, șofer CT Bus.

Oamenii spun că, în timp ce ei își fac treaba, sunt alții care nu și-o fac, cu referire la cei din primărie. ”Noi avem obligații, dar avem și drepturi, sa înțeleagă domnul primar. Știm ca lumea ne blamează, știm ca lumea ne înjură, dar oamenii nu știu prin ce trecem noi. Nu avem nici măcar pauză de masă. Mâncăm din mers, la volan”, spun angajații societății.

Nimeni nu spune ca CT Bus e vaca de muls a Primăriei. Asta vara CT Bus era pe plus, acum zice ca nu sunt bani. O să stăm aici câte zile e nevoie. Sa vadă ei cum e când se răscoală proștii. Ca așa ne zic cei din Primărie, ca suntem proști. Făgădau ne zicea ca suntem o gașcă de nemernici, ăștia ne fac prosti. Hoțul ăsta. El nu se scoală la 4 dimineața ca noi. La ora asta abia se trezește și își mângâie pisica”, spun protestatarii.

Angajații protestatari au venit cu pancarte pe care scrie, printre altele, ”Am ajuns sa cerșim, voi promiteți, noi murim”, ”Și noi avem facturi, taxe și impozite de platit”, dar și alte mesaje adresate celor din administrația locală.

V.I, D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.