Angajații din Sănătate protestează din cauza înghețării salariilor

1
249

Sindicatul SANITAS Constanța protestează, marți, 12 ianuarie a.c., în fața Instituției Prefectului nemulțumiți că li s-au înghețat salariile. În aceeași zi, vor fi organizate mitinguri în toată țara, inclusiv în Piața Victoriei.

Federația Sanitas din România a decis organizarea de mitinguri în toată țara marțea viitoare, în fața Prefecturilor din fiecare județ, dar și în Piața Victoriei. Sindicaliștii din Sănătate sunt nemulțumiți de înghețarea salariilor în acest an, acuzând Guvernul de încălcarea legii, o jignire la adresa efortului pe care fiecare dintre aceştia îl depune zi de zi la locul de muncă, de mai bine de unsprezece luni.

Principalele trei revendicări ale angajaților din Sănătate sunt aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017 – legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, stabilirea sporului de condiţii prin raportare la salariul de bază aflat în plată și acordarea stimulentului de risc salariaţilor din asistenţa socială.

Aproximativ 60 de persoane protestează în fața Instituției Prefectului. Președintele SANITAS, Nicolae Manea a început negocierile cu reprezentanții Prefecturii și Comisiei.

Citește și:

V.I.

1 COMENTARIU

  1. Pai în sănătate salariile parca au fost mărite de guvernarea PSD la nivelul maxim al grilei din 2022. Cred ca mai sunt și alții la rand cu salarii mult mai mici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.