Angajatul ISU Constanța, care a abuzat sexual două minore, vrea să scape de arest

0
2231
Adrian Stratila ramane in arest - sursa foto: Facebook

Angajatul ISU Constanța, arestat în luna mai a acestui an și trimis în judecată sub acuzația de agresiune sexuală asupra unui minor, nu a reușit să-i convingă pe magistrați în vederea punerii lui în libertate.

Este vorba despre plt. adj Adrian Strătilă, paramedic SMURD în cadrul Detașamentului de Pompieri – Constanta Port, acuzat, printre altele, că ar fi abuzat două minore, printre care și o copilă în vârstă de 14 ani, prietenă cu fiica sa.

Pe data de 14 septembrie, Judecătoria Constanța a constatat faptul că se impune măsura arestului preventiv față de Strătilă, dar, totodată, a respins propunerea de înlocuire a arestului preventiv cu o măsură mai ușoară, precum arestul la domiciliu sau controlul judiciar. Decizia instanței a fost contestată la Tribunal, iar vineri, 17 septembrie, judecătorii au respins-o ca nefondată, decizia fiind definitivă.

Potrivit ISU Constanța, plt. adj Adrian Strătilă a fost angajat în anul 2007, fiind încadrat pe postul de comandant de echipaj și șofer. După arestarea acestuia, în luna mai, la nivelul Inspectoratului s-a luat măsură suspendării raporturilor de munca ale acestuia.

Infracțiunile reținute în sarcina sa sunt: racolarea minorilor în scopuri sexuale, agresiune sexuală asupra unui minor, agresiune sexuală și coruperea sexuală a minorilor, fapte pentru care ar putea primi ani buni de închisoare. Pentru moment, bărbatul este trimis în judecată din luna august și urmează ca instanța să stabilească primul termen de judecată pe fond. De remarcat că, inițial, cazul său a fost înregistrat la Tribunalul Militar București, însă, din câte se pare, va fi soluționat de o instanță civilă.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.