Consiliul Județean Constanța (CJC) a atribuit, la sfârșitul lunii iulie a.c., contractul pentru servicii de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru obiectivul de investiție „Reabilitare și Modernizare Teatru de Vară Mamaia“. Potrivit reprezentanților CJC, se așteaptă avizul de securitate la incendiu, iar apoi se vor pregăti actele pentru eliberarea autorizației de construire.
Scopul obiectivului de investiții este reabilitarea și modernizarea Teatrului de Vară din Mamaia, prin consolidarea elementelor de rezistență afectate ale corpurilor C1 și C2, inclusiv a scărilor de acces, amenajarea locurilor în sala de spectacol și a rampelor de acces pentru persoanele cu dizabilități, izolarea corespunzătoare a elementelor de construcție, refacerea instalațiilor electrice, sanitare, hidranți interiori și exteriori, dotări aferente, asigurarea iluminatului de siguranță, sisteme de detecție incendiu.
Reprezentanții Consiliului Județean Constanța ne-au declarat că, „pentru documentația necesară obținerii avizului de securitate de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, doar ce am trimis la verificator, ca să ștampileze și să întocmească referatul. După ce vom obține ultimele două avize (de la ISU și certificatul de urbanism), vom da ordinul de începere pentru Documentația Tehnică pentru obținerea Autorizației de Construire, apoi obținem autorizația de construire“. Astfel, apoi ar putea demara lucrările de reabilitare.
Ce lucrări se vor executa
Acoperișul scenei va avea o structură cu patru stâlpi metalici, amplasați în spatele ei, și doi stâlpi metalici amplasați pe scenă, care nu sunt vizibili din sala de spectatori. Cei patru stâlpi din spatele scenei sunt prevăzuți cu un sistem de cabluri, pentru a avea cât mai puțini stâlpi în interiorul teatrului de vară și pentru a susține acoperișul scenei, care este în consolă, spre sala de spectatori. Învelitoarea va fi din tablă zincată, care va prelua apa pluvială de pe acoperiș și o va evacua, prin sistemul de jgheaburi și burlane, în exteriorul teatrului.
Partea vizibilă a scenei acoperite va fi din aluminiu compozit. A fost propusă și o scenă hidraulică.
Acoperișul scenei este prevăzut cu pod tehnic între grinzile metalice, ce poate fi accesat prin intermediul a două scări. Acoperișul retractabil va fi format din două părți stânga-dreapta și, în sistemul retras, copertina va fi protejată de buzunarele de la exteriorul sălii de spectacol. Acoperișul retractabil va fi acționat electric, în caz de necesitate, și va acoperi toata zonă de scaune a spectatorilor, iar podul va fi folosit pentru decoruri, lumini și sunet. Vor fi 1.085 de scaune pentru spectatori. Cabinele artiștilor se vor afla la subsol.
Pe amplasament vor fi reamenajate aleile pietonale, aleile de acces auto și parcajele pentru autovehicule, dintre care două pentru persoanele cu handicap locomotor.
Contractul, în valoare de 13.256.049,76 lei, fără TVA, a fost atribuit asocierii de firme Almma Contractors Group SRL – Europroiect SRL.
Mihaela GIUGLEA