Anunț pentru șoferi: Schimbare importantă la regulile RCA

0
387
Asigurare RCA - sursa foto: desteptarea.ro

Sunt propuse noi schimbări pe piața asigurărilor RCA. În toate contractele RCA, obligatoriu se va introduce și un tarif de referință pentru prețurile practicate de service-uri la ora de manoperă.

Una dintre cele mai importante asociații în domeniul transportatorilor, având în componență și peste 1.500 de service-uri,  critică schimbarea și amenință că vor ieși în stradă. Asociația consideră că referința pentru tarifele din service reprezintă primul pas către plafonarea prețurilor și introducerea coplății pentru daunele din RCA.

Noua referință va fi calculată pe un model similar cu tariful de referință pentru RCA. Cel mai probabil, de acest calcul se va ocupa una dintre companiile așa numitului Big Four.

Asigurătorii au acuzat permanent service-urile că practică tarife foarte mari, iar service-urile au acuzat marile firme din RCA că nu achită la timp și integral daunele. 80% din vânzările din acest sector sunt la doar două firme, respectiv City și Euroins.

Chiar dacă mai mulți parlamentari au susținut schimbarea, firmele de asigurare nu au reușit să se impună. Pe partea executivă firmele de asigurare și-au impus punctul de vedere, ne informează economica.net.

M.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.