Apare o nouă bancă în România? Iată ce zice BNR

0
71
sursa foto: profit.ro

S-ar putea deschide o bancă Revolut și în România. Anunțul a fost făcut de BNR. Potrivit sursei citate, Revolut are două entităţi autorizate în Lituania, iar în România acţionează în urma notificării BNR de către autoritatea de supraveghere care i-a acordat licenţa – Banca Lituaniei.

Există totuși o serie de reguli pe care noua bancă trebuie să le respecte pentru a putea intra în România. Mai exact, în privinţa garantării, se aplică schema de garantare europeană, şi în principiu Fondul de garantare a depozitelor din Lituania este cel implicat, conform BNR.

Revolut are două entităţi autorizate în Lituania, iar în România acţionează în urma notificării BNR de către autoritatea de supraveghere care i-a acordat licenţa – Banca Lituaniei. Revolut Bank a fost notificată numai pentru preluarea de depozite şi de alte fonduri rambursabile. Revolut Payments UAB este o instituţie emitentă de monedă electronică, care acţionează pe paşaport şi în România în baza notificării Băncii Lituaniei pentru mai multe activităţi“, potrivit informaţiilor BNR.

A. V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.